Plockmat/mingel

Grönsaksstavar med nori ark

Gör så här

  1. Skär bort skalet på polkabetan med en kniv eller potatisskalare. Skär polkabeta, sockerärtor och zucchini/gurka i tunna avlånga stavar.
  2. Tryck ut palsternacksris på ett noriark med fingrarna och fördela jämnt över arket i ca 1 cm tjockt lager. Lämna en 3 cm tom rad på respektive kant. Fyll på med grönsakstavar och ärtskott i en rad på längden i mitten av arket. 
  3. Rulla ihop noriarket till en tight rulle, ta gärna hjälp av en sushimatta. Skär rullen i bitar, ca sex bitar per rulle. Lägg upp noribitarna på tallrikar eller ett fat och dekorera med extra grönsakstavar. Servera med sesamdipp.

Sesamdipp
1. Vispa ihop samtliga ingredienser utom sesamfrön i en skål till en slät dressing. Häll upp såsen i dippskålar och dekorera med vita sesamfrön.

ingredienser

400 g polkabeta
100 g ärtskott
100 g zucchini eller gurka
100 g sockerärtor
4 st nori ark

Sesamdipp
1 dl tahini (sesampasta)
3 msk agavesirap
3 msk tamari
4 msk citronjuice
1 nypa chilipulver eller mer efter smak
1 msk vita sesamfrön
prenumerera

Få vintips direkt i din inkorg!
Anmäl dig för vårt nyhetsbrev
och prenumerera på Grapevine

Prenumerera
+ Få vintips direkt i din inkorg!