
Huvudrätt
Sötpotatisgryta med linser och citronris
Gör så här
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- När riset kokat färdigt, pressa ner citronjuice strax innan servering och rör runt.
- Dekorera med rispat citronskal, svarta sesamfrön och hackad salladslök eller koriander.
- Skala sötpotatis och skär i bitar. Koka separat i en kastrull tills de är genomkokta. Ställ åt sidan. Finhacka lök. Skär blomkål, aubergine och paprika i bitar. Fräs grönsakerna lätt i en stekpanna. Häll över i ett separat kärl.
- Koka upp krossade tomater, buljong, vatten, kanel och gurkmeja i stekpannan. Tillsätt linserna och låt puttra under lock i 10 minuter. Under tiden linserna kokar, skär ingefära och chili i mindre bitar. Mixa ingefära, chili, apelsin, zest och juice från citrusfrukterna samt kokosmjölk med en mixerstav, eller i en mixerkanna, till en slät sås. Häll kokosblandningen över linserna när de kokat klart och tillsätt samtliga grönsaker och russin.
- Låt allt få ett snabbt uppkok och rör runt så allting blandas. Servera grytan med citronris, cashewnötter, färsk koriander och valfri grönsallad.
ingredienser
Citronris
4 portioner basmatiris
1 citron, zest + juice
1 msk svarta sesamfrön
Salladslök eller koriander till garnering
Sötpotatisgryta med linser
500 g sötpotatis
300 g gul lök
150 g aubergine
200 g blomkål
1 st röd paprika
1,5 dl röda linser
1 dl russin
400 g krossade tomater
400 ml kokosmjölk
1 dl vatten
1 st citron, zest + juice
0,5 st apelsin, zest + juice
15 g färsk ingefära
0,5 st röd chilifrukt
1 tsk kanel
1,5 tsk gurkmeja
2 msk grönsaksbuljong
Dryckestips till receptet

Black Tower Fruity White
Halvtorrt kult-vin som passar perfekt till heta eller mycket smakrika rätter med sting! Exempelvis tacos, indiskt och Thai.
Nr: 604508, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Black Tower Fruity White
Halvtorrt kult-vin som passar perfekt till asiatiska rätter
Nr: 604501, Vitt vin , Friskt & Fruktigt