Huvudrätt

Grillad chorizo med vårig potatissallad

Gör så här

1.Koka potatisen med skal. Låt svalna något, skala (om du vill) och skär sedan försiktigt i skivor. Häll över buljongen.

2. Blanda vinäger, senap och 1 msk av lager från gurkan. Rör i oljan lite i taget under omrörning. Häll dressingen över potatisen.

3. Tillsätt rädisor, kapris, salladslök, gurka och svartpeppar. Blanda försiktigt, helt med händerna. Smaka av om du tycker att det behövs salt.

4. Grilla eller stek korven ganska hårt tills den får en mörk yta. Skär i diagonala slantar och servera med potatissalladen.

ingredienser

4 personer

4 chorizo-korvar, gärna starka

Potatissallad

500 g fast potatis

1 dl köttbuljong (av fond eller tärning)

1 msk vitvinsvinäger

2 tsk senap

1 dl hackad ättiksgurka eller cornichons + 1 msk lag

3 msk olivolja

5 rädisor i klyftor

1 msk kapris

3 salladslökar, strimlade

nymalen svartpeppar

1/2 dl finskuren bladpersilja

ev. salt

Dryckestips till receptet
Hola MZ Mi Corazón by Måns Zelmerlöw

Nr: 7280308, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
Ramos Reserva 75cl

Nr: 613901, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Tommasi Graticcio Appassionato

Tommasi Graticcio Appassionato är ett intensivt, fruktigt, aningen kryddigt och smakrikt vin med lång härlig eftersmak

Nr: 5354, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
prenumerera

Få vintips direkt i din inkorg!
Anmäl dig för vårt nyhetsbrev
och prenumerera på Grapevine

Prenumerera
+ Få vintips direkt i din inkorg!