
Huvudrätt
Grillad chorizo med vårig potatissallad
Gör så här
1.Koka potatisen med skal. Låt svalna något, skala (om du vill) och skär sedan försiktigt i skivor. Häll över buljongen.
2. Blanda vinäger, senap och 1 msk av lager från gurkan. Rör i oljan lite i taget under omrörning. Häll dressingen över potatisen.
3. Tillsätt rädisor, kapris, salladslök, gurka och svartpeppar. Blanda försiktigt, helt med händerna. Smaka av om du tycker att det behövs salt.
4. Grilla eller stek korven ganska hårt tills den får en mörk yta. Skär i diagonala slantar och servera med potatissalladen.
ingredienser
4 personer
4 chorizo-korvar, gärna starka
Potatissallad
500 g fast potatis
1 dl köttbuljong (av fond eller tärning)
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk senap
1 dl hackad ättiksgurka eller cornichons + 1 msk lag
3 msk olivolja
5 rädisor i klyftor
1 msk kapris
3 salladslökar, strimlade
nymalen svartpeppar
1/2 dl finskuren bladpersilja
ev. salt
Dryckestips till receptet

Tommasi Graticcio Appassionato
Tommasi Graticcio Appassionato är ett intensivt, fruktigt, aningen kryddigt och smakrikt vin med lång härlig eftersmak
Nr: 5354, Rött vin , Kryddigt & Mustigt