Fördelar med 1,5 liter bag-in-box vin!

Vin är något vi människor har unnat oss och avnjutit i hundratals år. Ett glas vin till maten gör det alltid både trevligare och godare. Och ännu bättre är det självklart när man får avnjuta sitt vin med sina nära och kära. Men det är inte alltid en flaska räcker till när man är flera i sällskapet än en.

Ofta räcker en flaska till 2-3 glas per person om man är två personer som delar på en flaska, och är man fler i sällskapet då kommer man självklart behöva flera flaskor för att det ska räcka till alla.

För att man inte ska behöva släpa med sig alldeles för många flaskor hem och för att det inte ska bli för tungt så är det vid såna tillfällen bättre att använda sig av bag-in-box vin!

Bag-in-box vin kommer ofta i större förpackningar och rymmer därför mycket mer än vad vinflaskor gör. Vanliga vinflaskor rymmer cirka 750ml medan bag-in-box kan rymma upp till flera liter.

Därför är detta ett utmärkt val när man ska bjuda på en stor fest eller middag, Man slipper bära runt på tunga flaskor och det är även lättare att göra sig av med en kartong än vad det kan vara att göra sig av med glas! Självklart så finns det även förpackningar som rymmer mindre än flera liter och som passar bättre för en middag med nära och kära. Med en1,5liters förpackning av bag-inbox vin kan man komma väldigt långt och det passa utmärkt för en mindre tillställning.

Det är även passande att köpa sig en 1,5liters bag-in-box vin om man själv brukar ta sig ett glas då och då. Dessa räcker ändå mycket längre än vad en flaska kan göra och dessutom är det lättare att förvara och bära hem.

Fördelar med bag-in-box viner

Att köpa en 1,5 liters bag-in-box vin kan ha många fler fördelar än att köpa vin på flaska.

Flaskor är både tunga, tar mycket plats, kan vara jobbiga att bära på och förvara än vad en förpackning gjort av kartong och en liten plastpåse kan vara. Och dessutom räcker och håller bag-in-box vin mycket bättre.

Anledningen till att bag-in-box vin kan hålla längre är på grund av att man tillskillnad från en flaska har den ingen kork, utan istället har den här förpackningen en liten plastkran. Detta bidrar till att ingen luft går in i förpackningen och då kommer även vinet att hålla sig fräschare under en lägre period. Och självklart kan detta vara en stor fördel om man dricker sällan.

Sedan är även bag-in-box viner även mycket lättare att ta med sig om man till exempel, skulle behöva komma iväg på en grillning och behöver ta med sig vin till ett större sällskap. Det är mycket lättare att bära med sig 1,5 liter bag-in-box vin än att släpa med sig flera flaskor. Och dessutom behöver man inte vara orolig över att flaskorna ska råka gå sönder och sprida glassplitter. Istället kan man slappna av  och njuta av det goda vinet, och sällskapet.

1 5 liter vin bag in box

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!