1 liter flaska

1 liter flaska vin – perfekt för grillfesten

På en stor grillfest är det härligt att grilla över glödande kol för att få den där speciella kolsmaken som passar perfekt ihop med gott sällskap under ljumma sommarkvällar. Då är det passande att grilla lamm och bjuda på 1-liters flaskor vin! Fördelen med att välja 1 liter flaska vin eller fler 1-liters flaskor, är att vinet räcker längre än de traditionella vinflaskorna på 75 centiliter.

Exklusiv 1 liter flaska vin för den generöse

Har man en stor grillfest vill man gärna bjuda till ordentligt. En stor grillfest med gott vin, lamm och goda tillbehör som sallader, bröd och såser är ett lyckat koncept för en trevlig fest att glädjas tillsammans på.

Att köpa in 1-liters flaskor vin visar att man är generös och inte snålar på dryck till den grillade maten. Grillat lamm går perfekt ihop med ett mustigt rött vin som har en bra syra och får gärna vara smakrikt och härligt kryddigt. Det finns många bra viner man kan köpa som 1-liters flaskor som är smakrika och passande till kolgrillat lamm och goda tillbehör. Med många flaskor av mustigt och smakrikt vin som 1-liters flaskor att ställa fram, ser det mer pampigt och generöst ut på matbordet.

Hur många flaskor av 1 liter rött vin behöver man?

Grillat och tillbehör tillsammans med 1-liters vinflaskor av rött fint vin på en grillfest, visar att man som värd är mån om att gästerna ska njuta ordentligt och att inget vin ska ta slut. Bjuder man på andra tillbehör kan man även köpa in 1-liters flaskor av vitt vin som kanske kan passa till vegetariska alternativ, eller så att gästerna kan välja själv vad de vill ha.

Hur många flaskor vin av storleken 1 liter behöver man på fest? Mycket beror på hur många gäster man ska ha på den stora grillfesten och hur stora vinglasen är. Ett normalt stort vinglas brukar man räkna med 15 centiliter vin per person. Det betyder att har man till exempel en grillfest på 10 personer blir det 1,5 flaska av 1-liters vinflaskor men då blir det bara 15 centiliter per person.

Är man fler personer, får man räkna med minst 12 flaskor om man är 20 personer. Det innebär i alla fall runt 6 centiliter vin som motsvarar nästan tre glas per person. Men om ändå grillfesten är avsedd för att vara generös, är det hellre bättre att ha för mycket vin av 1-liters flaskor än för lite. På många bra hemsidor finns det smarta beräkningsfunktioner man kan använda sig av för att se hur många flaskor man kan behöva.

1 liter vin för andra användningsområden

Om man ska ut på en mysig picknick i gröngräset kan det vara en stor fördel att hellre välja 1 liter flaska vin istället för de traditionell vinflaskorna som rymmer 75 centiliter. Då har man mer vin i en och samma flaska och kan räcka gott och väl för till exempel två personer. Då slipper man även bära med sig fler av de mindre vinflaskorna. Arbetar man med riktigt stora kök och lagar storkok med mycket vin i, är det perfekt att använda sig av 1 liter flaska vin som både kan vara vitt eller rött beroende på maträtt och behov.

1 liter flaska

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!