Flaskor med 1,5 l vin

På Systembolaget finns det flaskor i alla olika storlekar. Oavsett vilken dryck det är i flaskorna kan storleken skilja sig åt. Vilken storlek kunder köper är olika, det beror på avseendet med drycken. Många kan köpa större flaskor när det väntas gäster. Andra kan välja att köpa fler små flaskor i stället för att säkerställa att flaskorna töms. Hur det väljs att göra är upp till kunden och det finns egentligen inget rätt eller fel. Det finns dock olika rekommendationer för att drycken i flaskan ska hålla sig så bra som möjligt.

Flaskor med 1,5 l vin

En flaska på 1,5 l räknas som ett större flaska, en magnum är det många som säger. På Systembolaget finns det många flaskor i den storleken för olika märken, och det är en vanlig storlek att köpa. Standard för en flaska är 750 ml, med andra ord hälften av magnum. Som alltid så kan det vara fördelaktigt att köpa en större flaska då det kan generera i ett billigare pris. En större mängd av en vara är ofta till godo för kunden. Om flaskan troligen kommer att drickas upp är det bra att satsa på den större flaskan, just för att tjäna lite på priset.

Ett vin blir inte sämre om det får stå. Det finns rekommendationer hur länge det bör stå öppet, men blir det lite vin kvar efter en tillställning, så går det bra att dricka några dagar senare också om flaskan sluts tätt. För de som inte vill spara på vin är det i stället bättre att köpa en mindre flaska om osäkerhet finns att 1,5 l inte kommer att gå åt.

Vinet i en 1,5 l flaska

För vin är det viktigt att det får syre i en flaska. Om det är mer syre i flaskan får vinet lättare att fortsätta mogna i det. I flaskhalsen är det ett visst utrymme, ju mer utrymme det är, desto bättre är det alltså för vinet. Det kan vara något som är värt att titta på i butiken, för att se skillnaden mellan de olika flaskorna som finns.

På Systembolaget är det bra uppdelat i hyllorna, och lätt att hitta den vinsort som söks. Det finns även mycket information på skyltarna, vilket gör det lättare för kunden att hitta något som eftersöks. Genom att söka lite information innan kring vin, och information likt ovanstående om syre, blir besöket på Systembolaget ännu lättare när egen kunskap finns.

Vin för olika tillfällen

Att anpassa vin utefter mat och tillfälle gör att det blir en extra upplevelse kring vinet. Vin är bra att använda i många maträtter, något som är klokt att tänka på i avseende vilken flaska som ska inhandlas. En 1,5 l vinflaska kommer räcka att ha i matlagningen också. En fördel med att ha samma vin i maten som i glaset gör att det kommer förhöja smaken ytterligare. Mat och dryck kommer då att passa ihop på ett ypperligt sätt, vilket bidrar till en matupplevelse för gästerna.

Vin är en utmärkt dryck att bjuda på vid middag, fest eller att avnjuta själv efter en lång dag på jobbet. Genom tiderna har vin alltid varit en favoritdryck för människan. Detta har ju självklart att göra med den goda smaken och hur det även kan framhäva fantastiska smaker vid en god middag eller ostbricka. Det finns många godsaker och tillfällen som vin passar utmärkt för.

Med tanke på att vin passar utmärkt vid många olika tillfällen brukar man just därför köpa sig mer än en flaska för att det ska räcka till. Eftersom en flaska oftast innehåller 750 ml vin och endast räcker till några glas behöver man flera flaskor om man är många som ska dricka under kvällen.

För sådana tillfällen passar det utmärkt att skaffa sig en större flaska vin, men enklare än så är att köpa en bag-in-box på 1,5 liter. Detta blir lättare att köpa med sig då man slipper bära på flera tunga flaskor och vinet räcker till flera glas än ett per person för sällskapet.

1,5 liters förpackningar är det perfekta valet när man ska bjuda ett större sällskap på vin och eftersom de flesta 1,5 liters förpackningar kommer i bag-in-box, behöver man inte känna stress över att dricka upp  allt.

Med en bag-in-box kan man bevara den öppnade flaskan längre tack vare att kranen som förpackningen är utrustad med bidrar till att vinet inte utsätts för syre och kan därför hålla sig fräscht under en längre tid. Det är aldrig roligt att stressa över att ha tillräckligt med vin för sitt sällskap eller att det blir för mycket över och man då måste kasta det. Så i och med detta är 1,5 liters vinförpackningar ett utmärkt val inför en större middag, fest eller tillställning.

Vin framhäver smaker

Att dricka ett glas vin är ljuvligt i sig, men att dricka vin till en god ostbricka, köttmiddag eller choklad gör allt ännu ljuvligare. Detta beror på att olika viner framhäver olika smaker när man äter och dricker det tillsammans. Det är ofta därför man kombinerar ett glas vin med goda tillbehör som en charkbricka, till exempel.

Det är ofta man hör kött- eller vinälskare prata om hur fantastiskt gott det är med ett glas rött vin och en god bit rött kött. Detta är inte bara för att det ska se fint ut eller för att vinälskare även tycker om kött, utan detta har att göra med att just det röda vinet framhäver smakerna mer. Därför blir det en fin kombination. Samma sak gäller för både ost, choklad och många gånger även jordgubbar och andra bär.

Om man vet vilka viner som passar bra för de olika godsakerna kommer allting att smaka mer fanatiskt och ljuvligt. Detta betyder självklart inte att man alltid måste äta något när man dricker vin, man kan ju självklart även avnjuta vin utan något tillbehör. Oavsett hur man föredrar sitt vin eller väljer att dricka det är det alltid riktigt ljuvligt att unna sig lite vin!

1,5 liter vin

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!