5 cl flaska

5 cl flaskor

Många ser den lilla flaskan som nått de inte vill slösa pengar på men, även om den är liten har den vissa fördelar som du kan läsa om här nere.

De mest populära spritsorterna

Generellt kan man säga att snapsar, whisky, congac, vodka och gin är de mest populära spritsorterna som sätts i 5cl flaskor. Just precis snapsar brukar vara en bra present om man reser utomlands och vill att en vän ska prova på nått typiskt svenskt.

På flyget

Alla kan vi få suget efter en grogg när flygvärdinnan börjar röra sig med vagnen och då blir det just i formatet 5cl. Det är mycket mer praktiskt att servera kunden en liten flaska än att gå runt med en 75cl flaska och blanda groggar, speciellt om det är lite turbulens.

På semestern

Om du som många andra strosar runt i turistbutiker där du tar din semester har du säkert sätt att de säljer alla sorters sprit i dessa små flaskor. Detta är ett perfekt läge att prova på det lokala brännvinet utan att behöva lägga en massa pengar på en storflaska. Om det erbjuds olika smaker eller olika färger kan du köpa en av alla och se vilken du tycker bäst om.

En del tycker om att samla sand eller snäckor under semestern och då passar dessa små flaskor perfekt att fylla med till exempel sand från olika stränder de har besökt. Väl hemma i Sverige eller till och med efter att ha fyllt dom sätter de på en etikett som visa från vilken strand sanden kommer ifrån.

Andra som gillar modell bygge använder dom för att ha till skepp i en flaska, mycket små skepp, men de blir jätte fina när de är klara.

Som present

Det behöver inte vara nån lokal sprit du köper hem till en bekant, det kan vara en samling på fem sorters whisky, eller congac. Tanken är att din vän få fem av dessa små 5cl flaskor som han kan prova och se vilken han gillar bäst och sedan köpa en större flaska på systemet.

Hur det än blir kommer den lilla 5cl flaskan att vara med oss en mycket lång tid framöver och vi kommer att kunna njuta av att prova på flera sorters spriter utan att behöva investera i en stor flaska vilket ger oss möjlighet till att utvidga vår kännedom om sprit från hela världen.

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!