Altitude by Duorum – ett nytt vin från Douros höjder

Douro, känt för sina slingrande flodlandskap och uråldriga vingårdar, föder nu fram en ny ikon inom vinindustrin – Altitude by Duorum. Vinproducenten bakom vinet är Duorum Wines, sprunget från den välrenommerade producenten Joao Portugal Ramos, som önskar ge ett svar på den växande efterfrågan av friskare och mer balanserade viner. Altitude by Duorum lanseras i Systembolagets fasta sortiment den 1 juni 2024.

Altitude by Duorum är en resa till de högt belägna vingårdarna på Quinta de Castelo Melhor i Douro Superior, Portugal. Med vingårdar som ligger mellan 400 och 500 meter över havet, fångar vinet den unika terroiren och klimatet i regionen. De svala nattliga brisarna och det gynnsamma solskenet resulterar i druvor av fin mognad och livlig syra. Vinets etikett, representerat av en nyfiken fågel som står på sin gren högt uppe i molnen, symboliserar inte bara höjden och friskheten i viner från Douro, utan också producentens engagemang för bevarandet av sällsynta och hotade arter som finner fristad på Quinta de Castelo Melhor.

Joao Maria Portugal Ramos, vinmakare på Duorum Vinhos, berättar om sin ambition.

“Vi strävar inte bara efter att producera utmärkta viner, utan också att vår verksamhet ska vara hållbar och gynna miljön. Därför har vi medvetet lämnat en betydande del av våra marker obearbetade, vilket inte bara bevarar de ursprungliga grödorna som olivlundar ochmandelträdutanocksåfrämjarökadbiologiskmångfaldochfågelliv. Detärvår övertygelse att vinmakning ska gå hand i hand med naturen och bidra till dess hälsa och mång fald.”

Altitude by Duorum är en blandning av de inhemska portugisiska druvorna Touriga Nacional, Touriga Franca och Tinta Roriz. Doften är intensiv och domineras av mogen frukt såsom plommon, mörka bär, jordgubbar, hallon samt blommiga toner av violer. Ett fylligt och friskt vin med balanserad syra, välintegrerade tanniner och ett långt avslut. Med en balanserad och välintegrerad syra är Altitude by Duorum en utmärkt följeslagare till en mängd olika kött- och fågelrätter.

Matilda Junestav, Team Leader och Produktchef på Hermansson & Co, är stolt över den kommande lanseringen.

“Altitude by Duorum är ett imponerande vin som inkluderar en samtida stil samtidigt som det fångar den unika essensen av producentens högt belägna vingårdar. Området är synonymt med viner som är friska, fruktiga och levande och vi är så glada att fler får möjlighet att testa detta fantastiska vin! 

Altitude by Duorum lanseras i Systembolagets fasta sortiment den 1 juni 2024 och kostar 99 kr.

Relaterade drycker
Altitude by Duorum

Nyhet i Systembolagets fasta sortiment från 1:a juni!

Nr: 255501, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
prenumerera

Få vintips direkt i din inkorg!
Anmäl dig för vårt nyhetsbrev
och prenumerera på Grapevine

Prenumerera
+ Få vintips direkt i din inkorg!