Angostura lanserar ny färgstark rom!

Med en imponerande historia som sträcker sig snart två decennier har Angostura etablerat sig som en betydande aktör inom dryckesindustrin och har sedan begynnelsen varit synonymt med exceptionell kvalitet och expertis. Med glädje och stolthet introducerar vi nu deras senaste lansering på den svenska marknaden, Angostura Tamboo Spiced Rum, en hyllning till den rika karibiska smakkulturen. Angostura Tamboo lanserade i Systembolagets beställningssortiment den 8 januari 2024 och kostar 389 kr.

Angostura Tamboo är en lekfull och färgsprakande Spiced Rum – inspirerad av den ständigt närvarande karnevalsandan i Trinidad & Tobago. Uppkallad efter de handgjorda bambuinstrumenten, kända som tamboo, som en gång i tiden utgjorde rytmerna i karnevalståget långt innan ståltrummorna gjorde sitt intåg på öarna. Angostura Tamboo speglar inte bara karnevalens unika ljudlandskap utan fångar även essensen av tradition, gemenskap och överdådigt firande som kännetecknar dessa festliga tillfällen. It’s time to tamboo!

Mattias Skoog, Product & Trade Marketing Manager på Hermansson & Co, är exalterad inför den nya lanseringen:

Det känns väldigt roligt att lansera en så unik och färgstark produkt på den svenska marknaden! Angostura Tamboo är inte bara en exceptionellt god rom, det är en färgsprakande symfoni av smaker och dofter som tar dig med på en karibisk resa. Något som vi alla behöver en dos av under dessa mörka månader. Angostura Tamboo fungerar lika bra neat, såväl som bas i klassiska romdrinkar. Vi är verkligen entusiastiska till att se hur produkten mottages hos de svenska konsumenterna.

Angostura, med en snart 200 år lång historia, har cementerat sin plats som en tongivande aktör inom dryckesindustrin och är vida känd för sitt orubbliga engagemang för kvalitet och autenticitet. Med sina rötter djupt förankrade i Trinidad och Tobago har företaget inte bara präglat den lokala scenen utan har också vuxit till att bli en global ledare inom sitt område. Expertisen hos House of Angostura sträcker sig över ett brett spektrum, från att producera utsökta romsorter till att skapa kryddade bitters som förhöjer smakupplevelsen. Företagets omfattande portfölj är inte bara en kollektion av drycker; den är en hyllning till den rika karibiska smakkulturen som har formats och förfinats genom åren. Med nylanserade konceptet “Time to Tamboo!” tar de steget in i en ny era av nytänkande lanseringar som hyllar karnevalsandan från Trinidad och Tobago.

Faktaruta

Angostura Tamboo Spiced Rum har en kryddig och djup doft med tydliga toner av vanilj och kolaäpplen. Subtila nyanser av kardemumma och kanel bidrar till en komplexitet som förstärker den karibiska karaktären. Smaken är varm med toner av kanel, vanilj, nötter och kardemumma. Avslutet är långt och behagligt med en subtil ton av marsipan.

Relaterade drycker
Angostura Tamboo

Nr: 85001, Sprit ,

Läs mer
Angostura Aromatic Bitter

Barens salt & peppar!

Nr: 74104, Bitters ,

Läs mer
Angostura 7 YO

Nr: 86223, Sprit ,

Läs mer
prenumerera

Få vintips direkt i din inkorg!
Anmäl dig för vårt nyhetsbrev
och prenumerera på Grapevine

Prenumerera
+ Få vintips direkt i din inkorg!