
Bjudmat till ett fruktigt Arc en Ciel rosévin
Ska man få middagsgäster är det trevligt att bjuda på riktigt god mat och ett gott vin som passar till. När man tänker på vin brukar det vara vanligt att man väljer rött eller vitt vin, men man får inte glömma bort de härliga rosévinerna! Ska man bjuda på ett mycket gott rosévin, kan man bjuda på ett Arc en Ciel, ett fruktigt vin som passar ihop med många olika goda fiskrätter, fågelrätter eller grönsaksrätter.
Arc en Ciel till ankbröst
Vill man bjuda sina gäster på ett fruktigt vin från Arc en Ciel, kan man välja att bjuda på ankbröst till vinet vilket kan vara ett lite otippat val på det svenska matbordet. Ankbröst är mycket vanligt att man bjuder på i Frankrike och lagar man ankbröst rätt, passar denna fetare smakrika fågel perfekt till ett fruktigt rosévin som Arc en Ciel på middagsbordet! Hemligheten att lyckas med ankbröst är att steka skinnsidan krispig i kall panna utan fett som hettas upp på medelvärme. Fettet som ankbröstet avger ska ösas i pannan över skinnet. Ankbrösten ska sedan ugnsbakas med skinnsidan uppåt i 115 grader till en innertemperatur på 55-56 grader. Ett rosévin till ett krispigt ankbröst är gott ihop med fräscha såser som apelsinsås, grönpepparsås eller till exempel en syrlig vinsås. Fettet med kryddor och salt från ankbröstet ihop med detta underbara rosévin, blir en spännande och perfekt balans mellan sött och salt ihop med vinets fruktighet.
Fisk och skaldjur med Arc en Ciel rosévin i finaste kombination!
Väljer man att ha en god och fräsch fisk- eller skaldjursmiddag till sina gäster, passar ett Arc en Ciel till många olika fisk- och skaldjursrätter. När det kommer till skaldjursrätter kan man lyxa till det för gästerna och laga till fin hummer som man sedan gratinerar i ugnen. Hummer är gudomligt gott att gratinera med örtsmör bestående av rumsvarmt smör, rivna citronskal, persilja, riven vitlök och ströbröd. Detta blir en riktigt himmelskt god kombination med ett Arc en Ciel som lyfter fram hummers kraftfulla skaldjurssmaker och sälta! Man kan även till detta goda rosévin laga till panerad spätta, porscherad aborrfilé, eller varför inte en ugnsstekt gösfilé med knaperstekt bacon och rostade mandlar? Ett Arc en Ciel är också ett rosévin som kan passa perfekt på en romantisk middagsdejt med räkor, vitlöksmajonnäs och god sallad till.
Mer än till bara mat
Det fina med ett rosévin som Arc en Ciel, är att det passar mycket bra som en festligt fördrink som aperitif, eller till fräscha och lätta efterrätter som mousse, eller fluffiga gräddiga tårtor med lagom sötma. Då vinet är vackert rosa kan man servera sina gäster vinet i fina champagneglas dekorerade med lite mynta och skivade jordgubbar. Endast fantasin sätter gränser och detta härligt fräscha rosévin blir en fin förstart till en fest. Ett Arc en Ciel kan också vara gott att ha med sig avkyld på sommaren i picknickkorgen tillsammans med jorgubbar och vispad grädde en varm sommardag. Ordet Arc en Ciel betyder regnbåge på franska och är ett perfekt passande namn för den vackra färgen på drycken och med de fräscha fruktiga smakerna!