arctic tonic

Arctic tonic till höstens GT

Om det är något arctic tonic gör sig bra till är det Gin & Tonic, den klassiska drinken som fått sig ett rejält uppsving på senare tid. Valet av gin är naturligtvis viktigt för den slutliga smaken, men även tonic variant spelar en betydande roll när du blandar din GT. Med en premium-tonic i din drink behövs ingen garnering.

Arctic tonic är en favorit hos många bartenders och är ett utmärkt alternativ till Gin & Tonic och andra klassiska drinkar. Dessutom är den friska smaken god som vanlig måltidsdryck utan alkohol.


Tonic water – klassisk dryck från kinaträder

Valet av tonic är minst lika viktigt som att välja gin när du ska njuta av en Gin & Tonic. Sett till tonic är en riktigt bra sådan den som har en god balans mellan sötma och bitterhet. Dessutom ska en god tonic ha lagom med bubblor och tydliga aromer av kinin.

Tonic-drycken uppkom redan på 1600-talet när européer upptäckte att kinaträdets bark användes som läkemedel bland peruanska indianer. Snart blev kinabarken ett skydd mot malaria som spreds via myggorna i Rom. Det var dock svårt att få i sig medlet, det vill säga kininet, eftersom smaken var så bitter och besk. Något som ledde till att medlet började blandas ut med socker och soda. Där och då föddes alltså de första dryckerna tonic water. När det sedan intogs i kombination med destillerade spritdrycker som gin var succén ett faktum.


Arctic tonic blue – skandinaviska smaker

Från Finland kommer en spännande tonic med precis den klara och fräscha smak du letar när din GT ska blandas. Arctic Blue Tonic är en ny produkt som går hand i hand med destillerade spritdrycker av hög kvalitet från tillverkaren Arctic Blue Beverages. Här är det den finska naturen som står för inspirationen, minimalt med socker och djupa aromer av arktiska växter och vilda bär.

Den rena smaken i den här tonic-flaskan tar dina cocktails till en helt ny nivå. Kombinera med gin från samma tillverkare och avsluta med en enkel garnering, såsom ett par blåbär. Det räcker för att få en unik upplevelse där enkelheten spelar ut allt annat. En riktigt bra tonic


GT-recept med Arctic tonic

En Gin och Tonic smakar allra bäst i ett så kallat Highball-glas som rymmer upp till 45 cl. Fyll sedan glaset med mellanstora iskuber, två till tre stycken. För att få rätt balans på din drink är dosen 50 ml gin och 100 ml Arctic tonic en bra riktlinje. Eventuellt kan du med fördel ha lite mer arctic tonic i för att optimera smaken. Tänk på att smakupplevelsen även blir starkare i takt med att isen smälter.

Garneringen är egentligen inte särskilt viktig för smaken som sådan. Därför kan ett par vilda blåbär räcka för att ge den slutliga touchen. Doften är däremot betydande när det gäller gin & tonic därför kan du avslutningsvis använda skalet på citron, apelsin eller lime och stryka dem mot kanten på glaset. Här finns nämligen mycket av frukternas aromer och det förstärker upplevelsen när du avnjuter din GT med arctic tonic.

Relaterade drycker
Fjäre Organic London Dry Gin

Nr: 51417, Sprit ,

Läs mer
Kyrö Gin

Vinnare av 2015 års Gin & Tonic på IWSC 2015!

Nr: 8775602, Sprit ,

Läs mer
OPIHR Oriental Spiced Gin

London Dry Gin med smak av Orienten

Nr: 8011601, Sprit ,

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!