Argentinska räkor recept

Argentinska räkor är lite större, saftiga och fantastiskt goda räkor som passar otroligt bra tillsammans med olika slags viner. I denna artikel kommer du att få ett recept på Argentinska rödräkor som är grillade och serveras tillsammans med en mojito-salsa.

Detta behöver du för att tillaga 4 portioner

  • 20 stycken Argentinska Rödräkor
  • 5 stycken finhackade vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 1 lime
  • 1 msk risvinäger
  • 2 msk japank Tamari soja
  • 1 finhackad chili (röd)
  • Salt

Detta behöver du till MojitoSalsa

  • 5 dl tärnad annanas
  • 3 msk rårörsocker
  • 5 dl tärnad slanggurka
  • 4 msk finhackad mynta
  • 2 röda chili
  • 2 lime
  • 8cl valfri rom

Så här tillagar du räkorna

1. Börja med att strö ett rätt så stort lager med salt på räkorna när de är frysta och låt dem sedan tina upp.

2. Nu är det dags att börja med marinaden, häll i olivoljan, risvinäger och soja i en skål.

3. Hacka sedan chili, vitlök och persilja och riv sedan skalet på limen, rör ner allt detta i marinaden tillsammans med saft från limen.

4. Vänd sedan runt räkorna i marinaden så att de blir täckta av marinad och ställ in dem i kylen i minst en timme.

5. När räkorna har legat i marinaden i kylen i cirka en timme så är det dags att grilla dem hastigt under 3 minuter på varje sida.

6. När du sedan ska servera räkorna så kan du ringla över den resterande marinaden över räkorna.

Så här gör du en egen MojitoSalsa

1. Börja med att dela gurkan på längden och skrapa ur kärnhuset med hjälp av en sked.

2. Tärna sedan gurka och ananas i mindre små tärningar och lägg i en bunke.

3. Rör sedan ned mynta, socker, och rivet skal från lime tillsammans med saft från limen ner i bunken tillsammans med gurkan och ananasen. Ställ sedan in i kylen fram till servering.

4. När du väl ska servera räkorna och salsan så börjar du med att dela upp salsan i 4 stycken skålar som du toppar med ett par cl rom. Toppa sedan salsan med en myntakvist och finhackad röd chili.

Till detta så är det väldigt gott att servera vitlöksbröd som är rostat på grillen.

Sammanfattning

Detta är en väldigt enkel och smakrik middag som du lätt kan bjuda dina gäster på för att imponera. Det går väldigt snabbt att laga, då det som faktiskt tar längst tid är att starta grillen. Om du inte vill tillsätta rom så kan du självklart skippa det. Om du inte har Argentinska Rödräkor hemma så fungerar det självklart utmärkt att byta ut dessa mot vanliga räkor eller andra räkor av en lite större modell. Om du byter ut räkorna så rekommenderar vi dig att låta räkorna vara frysta så att du fortfarande kan strö över salt som du låter dem tina i. Om du inte har möjlighet att ha räkorna frysta från början så kan du självklart strö över en mängd salt när de redan är upptinade. Vitlöksbrödet kan du antingen göra själv eller köpa färdigt från affären.

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!