banan och kokospannkakor

Banan och kokospannkakor

Pannkakor är ett kärt bakverk som går att göra mycket med. Banan och kokospannkakor är en variant. Precis som namnet lyder innehåller då pannkakorna banan och kokos. Med dessa råvaror kan man få en god efterrätt och dessert. Banan och kokospannkakor kan dock göras på olika vis precis som med många olika maträtter. Det är egentligen bara att använda fantasin och testa sig fram, då alla har olika smaker och tycker om olika saker.


Banan med kokos eller kokos med banan?

Antingen kan man blanda i kokosen och bananen direkt i pannkakssmeten, eller så kan man garnera med kokos och/eller banan. Att blanda bananen direkt i smeten är väldigt populärt och kan ersättas med till exempel ägg. Bananen håller ihop smeten ändå som annars brukar vara äggens jobb. Eftersom bananen är söt är det heller inte nödvändigt att ha andra söta råvaror till. Detta kan också vara ett populärt mål hos barnen eftersom bananen ger en len sötma till pannkakorna.


Glutenfria och laktosfria banan och kokospannkakor

Givetvis finns det också recept på glutenfria banan och kokospannkakor till de som är glutenallergiker. Då byter man ut det vanliga mjölet till exempelvis glutenfritt mjöl istället. Pannkakorna kan bli torra med glutenfritt mjöl, men med bananen märks detta inte av på samma sätt. Samma gäller för laktosintoleranta. Då kan man enkelt byta ut den vanliga mjölken med laktosfri mjölk.


Kokos i pannkakor

Kokosen tillför inte bara smak, men också en trevlig textur till pannkakorna. Antingen kan man ha kokosen direkt i smeten som nämnts ovan eller så kan man strö kokosen direkt över pannkakorna när de är klara. Oavsett får pannkakorna en smak av kokos och ger en annan textur. Om man däremot inte vill ha kokosflingor kan man istället testa kokosmjölk. Detta kan också vara ett bra alternativ för den laktosintoleranta. Med kokosmjölk i pannkakssmeten kan man få en tydligare smak av kokos. Däremot får man inte samma textur som om man har kokosflingor i smeten.


Tjocka eller tunna pannkakor?

Båda varianterna fungerar, det beror på vad man tycker om. Men att göra en tjock pannkaka i långpanna går betydligt fortare än att steka pannkakor i en stekpanna. Så vill man spara tid är detta definitivt värt att prova. En tjockpannkaka som det också kan kallas kan dock också upplevas mer som en kaka än som en pannkaka. Den kan med fördel serveras som en efterrätt.


En klassisk pannkaka

Den klassiska pannkakan består av mjölk, smör, ägg, vetemjöl och salt. Det är en rätt som går att göra mycket med, men också att äta den som den är. Om man inte vill experimentera med smeten kan man alltid testa olika toppings. De vanligaste brukar vara grädde och sylt. Smör och sirap är också väldigt vanligt, speciellt i USA och England. Men med tiden vill man gärna utveckla maten och testa på nya smakkombinationer. Det är därför bland annat banan och kokos har uppdagats. Som också visat sig passa väldigt bra till pannkakor oavsett om man blandar det direkt i smeten eller om man toppar pannkakorna med det.

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!