Barbera d'Asti Superior

Grillkväll med vinet Barbera d Asti Superiore

Ett gott vin är alltid passande till mat och vad är då inte bättre än det italienska fruktiga och kryddiga samt smakrika röda vinet Barbera d Asti Superiore? Ska man ha en god middag så finns det många olika alternativ av maträtter som kan passa bra ihop med vinet och dess kryddiga karaktär. Har man kött på menyn passar grillat smakrikt kött extra bra och ska man sätta guldkant på middagen kan man grilla viltkött.


Barbera d Asti Superiore – Smakrikt rött vin och grillat viltkött

En bra kombination till ett rött vin som Barbera d Asti Superiore är ett mört viltkött som man grillar. Detta kan bli en riktig drömkombination i smakupplevelse! Ett vinet består av kryddiga inslag av bland annat mycket syra och kryddighet samt smak av blåbär, vilda bär, plommon och en hel del mustiga inslag av choklad. Vinet är lite strävt och då det är så smakrikt är det därför en perfekt kombination med vilt kött som ofta är mer skarpt i smaken. Grillar man köttet får man också med den härliga kolsmaken som förhöjer matupplevelsen ihop med vinet. Bjuda på grillkväll med gäster och detta goda röda vin kommer att uppskattas mycket och då kan man till exempel grilla entrecôte eller biff av det smakrika älgköttet.


Grilla älg och ha plockmat till vinet

Grillar man älg till ett Barbera d Asti Superiore, ska man tänka på att ha köttet i rumstemperatur 2 timmar innan grillning. När man grillar en större bit älgkött som en biffstek av älg är det också viktigt att grilla några minuter på hög värme för att sedan grilla indirekt med stektermometer som ska visa runt 100 grader. Köttet tas sedan från grillen och ska vila i aluminiumfolie minst 30 minuter. Vinet är också perfekt att ställa fram på bordet om man på en bjudning kombinerar grillat med en hel del ostar och charkuterier! Det kan vara gott att skapa en plockbord till gästerna med skarpa och smakrika ostar och salamisorter som detta rödvin gifter sig mycket bra ihop med.


Vegetariska alternativ

Vinet behöver inte bara passa till kött när man ska grilla på en fest. Ett Barbera d Asti Superiore är också mycket gott till kryddiga rätter och svamp. Har man vegetariska alternativ på en grillkväll, kan man grilla den smakrika svampen portabello och fylla den med krämig ost och parmesan. Skarpa ostar passar jättebra med ett rött vin och därför kan man också skapa goda vegetariska alternativ. Har man någon eller några som är veganer på en grillbjudning, kan man laga ihop veganska rätter med lite hetta och krydda.


Choklad till Barbera d Asti Superiore

På en grillkväll där man bjuder nära och kära är det också gott att ställa fram efterrätter. Då ett rött och mustigt vin som Barbera d Asti Superiore har mycket smakrikedom kan man kombinera detta vin till goda efterrätter som har mycket mörk choklad. En mustig chokladtårta med mycket mörk choklad, chokladbollar rullade i kakao, en kladdkaka med mycket choklad eller chokladmousse är bara några goda exempel. Det kan också vara gott att matcha detta syrliga och kryddiga rödvin med en del syrliga bär på efterrätterna för en perfekt smakkombination.

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!