Barceló Imperial Porto Cask Rare Blends Collection

Nu lanserar en av världens ledande romproducenter en extraordinär rom på den svenska marknaden. Barceló Imperial Porto Cask är ett resultat av det finaste urvalet av Barceló Imperial som mognat till sig på Tawny 10 portvinsfat.

Barceló Imperial Porto Cask har aldrig tidigare erbjudits på världsmarknaden, men finns nu tillgänglig i Systembolagets beställningssortiment. Färgen är en mix av sprudlande lila och bärnsten. Doften domineras av fikonkräm, vildfruktssylt och en subtil men ihållande ton av trä. Smaken har tydliga toner av engelsk smörkola och torkade körsbär. Silkeslen och söt i gommen med en lång, kvardröjande eftersmak. Perfekt för dig som söker nya smakupplevelser.

I Sverige erbjuds sedan tidigare tre romsorter från producenten: Barceló Gran Anejo, Barceló Imperial och Barceló Imperial Onyx. Nyheten Barceló Imperial Porto Cask har liksom sina syskon Barceló Imperial och Imperial Onyx lagrats i 6-10 år på amerikanska ekfat. Avslutningsvis när blandningen är klar, lagras Porto Cask på äkta Tawny 10 portvinsfat under 12 månader för att ge den komplexitet och unika rikedom som definierar denna sprudlande rom.

Passar utmärkt till lagrade ostar, eleganta desserter, mörk choklad, pajer, torkad frukt, nötter och rött kött.

Det här är helt klart en rom som saknar motstycke på den svenska marknaden. Barceló har verkligen överträffat sig själva, det ska bli mycket spännande att följa hur denna ”pärla till rom” kommer att överraska konsumenter med ett intresse för avec i det definitiva premiumsegmentet!” Säger en upprymd Viktor Långstedt, produktchef på Hermansson &Co.

Ron Barceló Srl är en av världens ledande romproduceter som har sin början 1929 då spanjoren Julián Barceló begav sig till Dominikanska Republiken och grundande Barceló
& Co med målet att tillverka världens bästa rom. 1974 överlämnade Julián Barceló ansvaret för företaget till sitt barnbarn Miquel, och några år senare startades tillverk- ningen av premiumromen Barceló Imperial.

I början av 90-talet slogs företaget ihop med en spansk vin- och spritentreprenör och bildade Ron Barceló Srl.
I dag finns Ron Barceló i över 50 länder och är världens fjärde största exportör av rom.

Barceló är den första rom-tillverkaren som skapat en helt klimatneutral rom genom hela processen från sockerrör till färdig rom. Rommen är klimatneutral enligt den franska metoden Bilan Carbone ® som utgår ifrån GHG. Barcelò driver även olika lokala klimatprojekt på Dominikanska republiken. Barceló är även certifierade både för kosher och den samlade stämpeln för autentisk Karibisk rom ACR Marque – Authentic Caribbean Rum.

Faktaruta

Barceló Imperial Porto Cask
Pris: 499 kr (70cl), nr 5760801
Ursprung: Dominikanska republiken
Råvara: Sockerrörsjuice
Alkoholhalt: 40,0%
Lanseringsdatum: 22 augusti

Relaterade drycker
Barceló Imperial Porto Cask

Nr: 5760801, Sprit ,

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!