bartender spanien

Jobba som bartender i Spanien

Drömmer du om att jobba som bartender i Spanien? Att jobba i Spanien är fascinerande, spännande och roligt men mycket tufft. Om du inbillar dig att livet i Spanien kommer att bli en enda lång semester behöver du tänka om.

Det finns en del fördelar med att söka jobb som svensk bartender Spanien eftersom språkkunskaper är ett stort plus. Men det räcker inte med att tala svenska och engelska utan du måste även ha minst grundläggande kunskaper i spanska. Om du jobbar som bartender på en turistort kommer du säkert att klara dig med dålig spanska men om du strävar efter de bättre betlada jobben krävs det att du har erfarenhet och/eller bartenderutbildning plus att du kan tala spanska flytande.


Spanien är inte Sverige

Även om det finns en del likheter med resten av Europa och Sverige är den spanska kulturen väldigt stark. Städer, regioner och orter i Spanien skiljer sig stort när det gäller mat, natur, kultur, festivaler, traditioner, humor och personlighet. Spanien erbjuder så mycket mer än bara stränder, bad och hotell.

Om du får möjlighet att jobba som bartender i Spanien får du även möjlighet att upptäcka detta fantastiska land. Du kommer att kunna besöka och uppleva pittoreska spanska byar, magiska medeltida slott, undangömda vattenfall, vandringsleder genom höga berg och djupa dalar, glamorösa karnevaler, underbara viner, otroligt god mat och mycket mer.


Att bo och arbeta som bartender i Spanien

Om du har turen att skaffa ett jobb som bartender Spanien där lönen är bra och bostad ingår har du inte mycket att oroa dig över. Men verkligheten är lite tuffare än så. Även om Spanien är ett land som har lägre skatt och något lägre levnadskostnad än Sverige kommer du snart att upptäcka att det inte är billigt att leva och bo där. Först och främst är lönerna inte särskilt höga och du kommer troligtvis att få en lön på mellan 700 till 800 Euro per månad.

Att hyra en bostad kan vara mycket dyrt beroende på var du kommer att jobba. En bostad i storstäderna Barcelona eller Madrid är definitivt inte billig men även populära turistorter som Marbella eller Ibiza har mycket höga hyror. Det är inte ovanligt att du måste dela lägenhet med flera andra personer för att kunna ha råd med tak över huvudet.


Spansk byråkrati

För att kunna jobba i Spanien måste du ha ett spanskt personnummer kallat NIE. Det är inget märkvärdigt utan det är något du behöver för att kunna arbeta och betala skatt i Spanien. Ett NIE nummer och en anställning kommer efter en viss tid ge dig rätt till förmåner som exempelvis tillgång till sjukvård, ersättning vid arbetslöshet samt att kunna registrera dig i den spanska arbetsförmedlingen. Se till att ha ett svenskt pass med dig eftersom du kommer att behöva pass för att kunna öppna ett bankkonto i Spanien.

När du jobbar som bartender Spanien bör du vara förberedd på att många anställningar är säsongsbetonade vilket innebär att du får en anställning över högsäsongen men att du kommer att bli sparkad inför lågsäsongen, vanligtvis anställer dom dig igen inför nästa högsäsong. Att leva och arbeta i Spanien är dock en oförglömlig upplevelse men ett gott råd är att inte vara allt för svensk i Spanien utan var öppen för den spanska livsstilen.

Relaterade drycker
Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw

En ekologisk cava signerad Måns Zelmerlöw!

Nr: 5026001, Mousserande vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Marqués de Vargas Reserva

En elegant rioja med klassiska undertoner.

Nr: 78622, Rött vin , Fylligt & Smakrikt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!