beställa prosecco

Beställa prosecco

Gillar du mousserande viner har du många alternativ att välja på. Prosecco är en vanlig favorit bland vinälskare och passar perfekt i samband med alla olika typer av festligheter. Det bubblande ljuvliga vinet kommer ursprungligen från Italien och är älskad hela världen över. Det är även i nordöstra delen av Italien som tillverkningen av Prosecco utförs, de distrubierar sedan vinerna till resten av världen. Prosecco har stor tillgänglighet på marknaden idag. Du kan hitta det i hyllan på nästan alla alkoholbutiker du besöker, oavsett vilket land det handlar om. I dagens digitala samhälle har du även möjlighet att beställa prosecco om du önskar.

Det finns många olika hemsidor och webbutiker du kan vända dig till om du vill beställa prosecco. Vissa leverantörer erbjuder leverans ända fram till dörren, medans andra erbjuder andra leveransalternativ. Har du inte tid eller lust att lämna hemmet för att inhandla vin så passar det perfekt att kunna beställa det istället. Har du svårt att bestämma vilken typ av prosecco du ska beställa finns det köpguider som berättar om de olika vinerna och kan ge dig tips om vad som passar till olika tillfällen. Det finns även företag som erbjuder månadsprenumeration på viner. På så sätt kan du få prova olika viner och hitta din favorit.


Hur tillverkas prosecco?

Den metoden som används för att tillverka prosecco kallas för charmatmetoden eller tankjäsning. Det betyder att vinet får jäsas två gånger istället för en. Den ligger på jäsning runt 20 grader, vilket skapar smakan och karaktären hos proseccon. Det är vanligt att proseccoviner ligger kvar i en anpassad ståltank i två år, innan det hälls över i flaskor och går till leverans och försäljning.

Prosecco kommer i olika varianter och det finns både syrliga och mer sötaktiga karaktärer. De tre mest traditionella varianterna kallas för brut, dry och extra dry. De alla innehåller olika sockerhalter och de kommer även i olika prisklasser. Det gör det möjlighet för alla olika kundgrupper att njuta av det fantastiska vinet.


När passar prosecco?

Prosecco har ett brett användningsområde. Det är väldigt vanligt att ha det som aperitif, vilket betyder sällskapsdryck, du behöver alltså inte förtära mat för att kunna njuta av vinet. Vilket gör proseccon väldigt passande för firande av olika slag. Prosecco som har en karaktär som är extra dry passar bra till maträtter som exempelvis fisk och andra rötter som har en fruktig och syrlig kombination.

Den söta varianten, är också perfekt för festliga tillfällen där mat är med i bilden. Den går ihop som smör med picknickutflykter, sommarbuffé eller andra tillfällen där småplock och charkrätter finns. Den allra sötaste proseccon går superbra ihop med frukt, bär och nötter.

Kort och gott kan vi säga att prosecco är ett förträffligt bubbel som går att njuta av i de flesta tillfällen i livet. Det är en dryck som älskas av många och hur underbart är det inte att du har möjligheten att beställa hem det, när du vill. Oavsett om du ska ha en fest, bjuda på middag, eller bara vill njuta med ett glas i soffan.

Relaterade drycker
Gancia Prosecco 375ml

Aromatiskt, fruktigt och fräscht mousserande vin från Italien!

Nr: 7879, Mousserande vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
Gancia Prosecco Rosé

Nr: 1552201, Mousserande vin ,

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!