black tower pink rosé

Black Tower Pink Rosé

Black Tower är ett stort, internationellt vinmärke som många av oss känner igen och producenten bakom produkten, Reh Kendermann, har varit med alltsedan 1920. I Sverige har Black Tower hållit ett stabilt grepp om vinälskarna i mer än tio år och idag är det ett av de mest säljande tyska vita vinerna.


Reh Kendermann

Carl Reh startade vid 22 års ålder, år 1920, sitt förta företag under eget namn och handlade då med vin, druvmust och druvor i Mosel, närmare bestämt i Leiwen. Företagets första vineri startade bara några år senare och man gjorde bra ifrån sig och erhöll många fina priser och utmärkelser.

Carls son Günther fick vid unga år sätta sig in i familjeföretaget och tillsammans startade far och son ett vineri i mitten av 1950-talet. Vineriet var ett av Europas modernaste och hade bland annat en buteljeringsanläggning vilken var helt automatiserad. Gütnher var driftig och expanderade verksamheten i snabb takt, bland annat genom uppköp av andra företag verksamma inom samma bransch.

Då Carl gick bort år 1962 tog Günther över helt och han lämnade i sin tur över till sonen Carl år 1987. Under den senare Carls ledning slogs Carl Reh samman med Hermann Kendermann år 1992 och det nya namnet på företaget blev Reh Kendermann Winery. Reh Kendermann Winery blev en ledande tysk vinexportör och man förvärvade Tysklands ledande vinvarumärke, Black Tower. Carl och hans hustru Andrea köper sju år senare hela företaget och idag är det en av de ledande vinexportörerna i Tyskland. Black Tower slog försäljningsrekord ”world wide” år 2004.


Black Tower Rosé, enkelt att ta hem

Black Towers rosé finns både i en lättare glasflaska, som alkoholfri, och som Bag in Box.


Black Towern Organic Pink Bubbly

Detta är en fruktigt, frisk och pärlande dryck med sötma som lämpar sig utmärkt som sällskapsdryck eller varför inte till en fräsch sallad. Man känner smak av geléhallon, persika och jordgubbar. Drycken passar många med omsorg om miljön då den är vegansk, hållbar och ekologisk och på Systembolaget har vinet märkningen ”Hållbart Val”.


Hållbart val

En dryck med denna märkning uppfyller följande kriterier:

  • Odling och produktion vilka är miljöcertifierade
  • Förpackningen har ett lägre klimatavtryck
  • Systembolagets analys av arbetsvillkor både inom produktion och odling ska ha resultatet godkänt


Rosévin

Roséviner framställs som grund av blå druvor. Färgen får vinet under jäsning med kort skalkontakt; det är skalet som ger färgen och tar man snabbt bort just skalet får musten en rosa färg. Söthetsgraden i rosévin varierar från söt till torr och smaken pendlar mellan örtig och mineralig till starkt bärig. Bären man känner arom av är hallon, vinbär och jordgubbar. Även färgen på rosévin varierar, från blekt ljusrosa till transparent och djupt röda.

Rosévin är oerhört populärt som sällskapsvin men kan absolut serveras till mat. Varför inte till en buffé med kalla rätter, skaldjur och charkuterier. Vilken temperatur rosévinet bör hålla vid servering beror på vilket vin det är. De halvtorra och torra rosévinerna bör hålla en temperatur om 10-12 grader medan de halvsöta och halvtorra bör vara kallare, omkring 8-10 grader.

Relaterade drycker
Black Tower Organic Pink Bubbly

Ekologisk, vegansk och hållbar!

Nr: 6508, Rosévin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Black Tower Rosé

Frisk och fruktigt rosévin från Black Tower!

Nr: 5068908, Rosévin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!