bra vin till sangria

Så väljer du bra vin till sangria

Sangria är en populär dryck från Spanien och när det vankas bål hittar du ofta sangria på fester och liknande tillställningar. Det gäller att välja ett bra vin till sangria för att få den perfekt. En sangria ska inte vara för söt utan helst framhäva smakerna av de bär som finns i.

När det kommer till sangria så finns det egentligen inga rätt eller fel. Det viktiga är vad du tycker om. Därför är ett tips att tänka på dina favoritbär och smaker när du ska göra denna fruktiga dryck. Citrusfrukter är vanligt att ha till sangria. Du kan även göra sangria med olika viner om du inte gillar rött. Det går lika bra att använda vitt vin eller till och med rosévin.


Ingredienser till sangria

För att göra en sangria behöver du följande ingredienser: vin, juice, konjak/starksprit och någon typ av frukt. Vill du ha mer sötma kan du alltid lägga till en masked med socker eller lägga i en kanelstång. Fruktsoda är även något som är populärt att ha i sangria. Huvudingrediensen i denna härliga dryck är vin. Du har därför en bra anledning till att välja ett bra vin till sangria för att få till rätt smak. Använder du ett öppnat vin som stått alldeles för länge kommer detta märkas. Det behöver däremot inte bli en dyr historia. Det finns många prisvärda viner som är omtyckta och egentligen behöver du bara testa dig fram för att se vad du gillar.


Tips för festligare drink

När du ska välja bra vin till sangria är det främst rött vin som gäller. Här kan du gärna ta ett vin från länder som Spanien, Australien, Sydafrika eller Chile. Tro det eller ej men när du ska göra sangria spelar det mindre roll vilken druva som vinet är gjort av. Det betyder att du kan välja ett vin som du själv föredrar. På så sätt går det att välja ett vin med en inte alltför hög prislapp. Du bör dock välja ett vin som är torrt och fruktigt. För att göra drinken lite festligare är det vanligt att lägga till olika frukter som exempelvis apelsiner. Här går det dock att testa sig fram för att se vad just du tycker om. Andra frukter som du kan lägga till är exempelvis äpplen och lime.


Vitt vin till sangria

Gillar du inte rött vin fungerar det lika bra att göra sangria med vitt vin. Precis som med rött vin bör du leta efter ett vitt vin som är fruktigt och torrt. Här finns det ett stort urval av vin från olika länder som du kan välja mellan. Det blir en härlig sommardrink med en fräsch färg som piggar upp. När du använder vitt vin kan du lägga till flädersaft eller någon form av läsk som Sprite. Det fyller ut drinken men ger även smak. Ska du ha en stor fest kan det vara kul att erbjuda en sangria av varje. Det vill säga en med vitt vin, en med rosé och en med rött vin.

Relaterade drycker
Black Tower Fruity White

Halvtorrt kult-vin som passar perfekt till heta eller mycket smakrika rätter med sting! Exempelvis tacos, indiskt och Thai.

Nr: 6045, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Arc-en-Ciel Rosé

I praktisk 1-litersförpackning!

Nr: 5056901, Rosévin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
MZ Barrik by Måns Zelmerlöw

Nyhet i innovativ förpackning!

Nr: 53393, Rött vin , Fylligt & Smakrikt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!