Broccolibiffar med ost

Broccolibiffar med ost

Klassiska broccolibiffar med ost passar både till mellanmål, lunch och middag och de är väldigt enkla och smidiga att göra. Tänk dig ett par riktigt saftiga biffar som smakar som himmelriket med en fantastisk god smak av både ost och broccoli. Dessa fantastiska biffar kommer du att få receptet på i denna artikel. Klassiska broccolibiffar med ost passar både till mellanmål, lunch och middag och de är väldigt enkla och smidiga att göra.

Recept på broccolibiffar med ost

Du behöver

  • 200 gram kokt broccoli
  • 1 ägg
  • 1 dl riven ost
  • Peppar
  • Valfria örter
  • Salt

Gör så här

1. Börja med att tvätta händerna noga, eftersom du behöver använda händerna för att forma biffarna.

2. Hacka ned broccolin i fina små båtar eller använd dig av en matberedare. Detta är beroende på hur finhackat du själv vill att broccolin ska vara.

3. Blanda nu ihop alla andra ingredienser tillsammans med den finhackade broccolin och smaka av med örter, peppar och salt.

4. Nu är det dags att forma dina fantastiska biffar till den form och storlek som du vill ha. Använd gärna händerna för att få den perfekta formen men det går självklart även att forma biffarna i stekpannan med hjälp av stekspaden om du inte vill bli kladdig om händerna.

5. Värm en stekpanna tills den är riktigt varm innan du tillsätter matfett, detta för att alla biffar ska få lika fin färg.

6. Stek alla biffar samtidigt och lika länge. Du bör steka biffarna i några minuter på varje sida, dels för att de ska bli genomstekta men också för att osten ska hinna smälta ordentligt.

7. Nu är det äntligen dags att servera dessa goda biffar, självklart med valfritt tillbehör men vi rekommenderar dig att servera biffarna tillsammans med en god hemmagjord sås och en fräsch blandsallad.

Broccolibiffar med ost funkar till fest och vardags!

Dessa biffar är superenkla att tillverka och är verkligen supergoda. Vi rekommenderar dig att bjuda på dessa både på fest och till vardags. Detta recept som vi har delat med dig ovan är ett recept på 6-8 biffar och det räcker till två personer.

Om du skulle vilja göra biffar som räcker till fyra personer så är det bara att dubbla hela receptet, då kommer du alltså få 12-16 biffar. Ju mindre biffar du gör desto fler blir det såklart. Vi rekommenderar dig dock att göra mellanstora biffar då vi tycker att det blir godast så, men alla har självklart olika smak.

Tips

När du gör dessa fantastiska biffar så finns det självklart många andra kryddor som du kan lägga till om du skulle vilja göra det. Vi kan till exempel rekommendera dig att du tillsätter lite hackad paprika för att få till en lite sötare smak på biffarna.

Om du brukar använda dig av till exempel vitpeppar när du gör mat så kan du testa att använda dig av svartpeppar istället, och tvärt om ifall du använder svartpeppar oftast. Det blir liksom två olika smaker beroende på vilken peppar du använder dig av.

Om du äta dessa biffar till lunch eller middag så rekommenderar vi dig att lägga till lite potatis eller ris för att få till en riktig maträtt.

Broccolibiffar med ost

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!