Bubbelfest!

December står för dörren, en tid då mingel och middagar avlöser varandra för att kulminera i nyårsfest. Här presenterar vi fem bubbelfavoriter för alla smaker och plånböcker samt tre rätter som trivs i bubblande sällskap.

BUBBEL, SKUMPA, MOUSSERANDE VIN. Kärt barn har många namn. Oavsett vad man väljer att kalla drycken så signalerar den fest. Festligast är såklart att servera champagne, men det finns även andra bra alternativ. Som aperitif och till enklare mingelrätter kan du med fördel välja en god prosecco eller spumante.

Spumante är namnet på italienskt mousserande vin, medan prosecco är en ursprungsbeteckning av mousserande vin från Veneto-regionen. Till nyårsafton väljer många att spara det bästa till sist och korkar upp champagnen vid tolvslaget, men vi föreslår något annat – varför inte bjuda på middag med genomgående champagne? Eller börja med den äkta varan och fortsätt sedan med ett matvänligt mousserande vin som Tommasi Perla Appassionato Brut?

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!