champagnekurs

Gå en champagnekurs

Älskar du champagne och vill lära dig mer om drycken? Då kan en champagnekurs vara något för dig. I den här artikeln kan du läsa mer om vad en champagnekurs kan innehålla och vart du kan vända dig för att bli en riktig champagneexpert.


Vad innehåller en champagnekurs?

En champagnekurs kan ha olika upplägg beroende på vilken du väljer. Men det alla kurser har gemensamt är att de går ut på att du ska lära dig mer om dryckens ursprung, var den bästa champagnen tillverkas och du får lära dig att känna igen olika typiska särdrag och smaker från drycken. Sist men inte minst ingår det provning där du får prova dricka olika sorters champagner.

Det är olika hur pass lång kursen är, men vanligtvis är den bara ett par timmar. Omkring 3-5 timmar ligger en vanlig kurs på. Med andra ord kan en champagnekurs beskrivas som både teoretisk då du får lära dig mer om dryckens smaker och ursprung men den är också praktisk eftersom en stor del av den är att smaka på olika sorters champagner.


Olika inriktningar

Det finns flera olika champagnekurser att välja bland då du många gånger har möjlighet att välja att fokusera på antingen champagne, prosecco eller cava. Men du kan också gå en kurs som ger dig grundläggande kunskaper om de olika champagnestilarna. Oavsett om du väljer en viss inriktning eller inte så kommer kursen ge dig bra kunskaper om champagne.


Hitta rätt champagnekurs

För att hitta en champagnekurs behöver du först välja om du vill ha en särskild inriktning eller inte. Därefter blir det enklare för dig och ditt eventuella sällskap att hitta en bra kurs.

Fördelen med att leva i den tid vi lever i nu är att det mesta går att få digitalt. Så även en champagnekurs. Det kan vara ett bra alternativ för dig som bor långt från någon av de större orterna där det vanligtvis finns flera olika kurser att välja bland att gå fysiskt.

En annan sak du kan tänka på för att hitta rätt kurs är att vissa kräver en del förkunskaper. Om du är helt ny på det här med champagne så kan du hitta en grundläggande kurs. Vill du sedan lära dig mer finns det bredare och mer avancerade kurser att gå. Men du ska börja med en grundläggande kurs.

Ett annat sätt att hitta en passande kurs är att utgå från priset på kursen. Det finns gratis kurser att gå online. Sedan kan kurserna kosta allt mellan 200 kr och 5000 kr eller mer. Oftast är de kurser som är online billigare.

Är du nyfiken på att gå en champagnekurs behöver du bara öppna din sökmotor. Vill du gå en fysisk kurs söker du bara efter champagnekurs och den ort du vill gå kursen i. Vill du gå en digital kurs behöver du bara söka efter champagnekurs online eller dylikt för att få fram flera förslag på olika kurser då kan gå. Läs på om de olika kurserna för att hitta något som passar dig bra.

Relaterade drycker
Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut NV

En förstklassig champagne med fin mousse och lång behaglig eftersmak

Nr: 789102, Champagne , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Beaumont des Crayères Fleur Blanche Brut 2012

Frisk rosévin från södra Frankrike!

Nr: 82613, Champagne , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Beaumont des Crayéres Grand Rosé

91 poäng i Wine Spectator

Nr: 5095701, Champagne , Mousserande vin

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!