Chokladtårta med hallon och ganache

Chokladtårta med hallon och ganache

Sugen på en chokladtårta med hallon och ganache? Detta är en fantastiskt god tårta med hallonbavaroise och chokladganache. Choklad och hallon gifter sig perfekt i munnen och denna tårta kan vi lova dig smälter i munnen. Bavaroise står för hård tillagad mousse och ganache betyder chokladkräm. I denna artikel kommer du få ett enkelt recept på en väldigt god tårta. Tårtan går relativt fort att göra och kan serveras direkt.

Du behöver detta till tårtbotten

  • 1 dl Strösocker
  • 3 Ägg
  • 2 msk Potatismjöl
  • 1/2 tsk Bakpulver
  • 1 dl Vetemjöl

Du behöver detta till chokladganache

  • 1 dl Vispgrädde
  • 3 msk Strösocker
  • 140 gram mörk eller ljus choklad

Du behöver detta till hallonbavaroise

  • 450 gram frysta hallon
  • 3 Gelatinblad
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl Strösocker

Så här gör du botten till tårtan

1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader, över och undervärme.

2. Vispa samman socker och ägg i en bunke över ett varmt vattenbad tills dess att sockret har smält helt och hållet. När sockret har smält är det dags att ta bort bunken från vattenbadet och vispa smeten konstant i ytterligare 5 minuter tills dess att smeten är blank och tjock.

3. Blanda nu ihop alla de torra ingredienserna så att alla ingredienser blandas samman.

4. Tillsätt nu alla de torra ingredienserna i äggsmeten försiktigt och blanda samman alltsamman till en fin, slät och smidig smet.

5. Häll ned smeten i en form som är mjölad och smord och grädda sedan i ugnen i cirka 30 minuter.

Så här gör du Chokladganache

Chokladganache går väldigt snabbt att göra men du måste se till att du gör det på rätt sätt.

1. Hacka chokladen till halvstora bitar.

2. Koka upp socker och grädde tillsammans.

3. Tillsätt chokladen och låt den smälta under försiktig omrörning.

Så här gör du Hallonbavaroise

1. Börja med att låta alla gelatinblad ligga i kallt vatten i ungefär 10 minuter.

2. Koka sedan de frysta hallonen och mixa sedan bort alla kärnor, sila om det behövs.

3. Häll tillbaka hallonen i kastrullen och tillsätt socker under försiktig omrörning, fortsätt att värma.

4. Rör nu ned alla gelatinblad och låt dem smälta ihop med hallonen, låt sedan hallonsmeten svalna ned till cirka 37 grader.

5. Vispa grädden hårt och rör försiktigt ned den i hallonsmeten.

Så här monterar du tårtan

Nu är det äntligen dags för montering av tårtan, detta gör du självklart precis som du vill men vi rekommenderar dig att göra på detta vis för bästa och snyggaste resultatet.

1. Dela botten i 3 delar, klä sedan en mellanstor form med löstagbar kant med plastfolie.

2. Häll i hälften av bavaroisen och lägg sedan på en botten.

3. Bred nu på ett lager av ganachen och lägg sedan på ännu en botten.

4. Häll nu på resten av bavaroisen och avsluta självklart med den sista tårtbotten.

5. Täck toppen av tårtan med plastfolie och pressa sedan lätt på tåran med händerna.

6. Nu kan du antingen välja att äta tårtan direkt, men vi rekommenderar dig att ha den i kylskåp i minst 3 timmar för att alla smaker ska få dra ihop sig ordentligt.

Chokladtårta med hallon och ganache

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!