citronklyftor

Citronklyftor är bra för det mesta

Man behöver inte skära citronklyftor som en proffskock för att få ut det mesta av en citron. Citron är en frukt som de flesta inte äter hel eller ens tycker är speciellt god, men bara för att man skär den i citronklyftor är de mycket mer än dekoration. Citronklyftor används ofta i drinkar för det är ett enklare och godare sätt att få i sig c vitamin, kalium och vitamin B6 som hjälper till att bryta ner mat till energi.

Citronklyftor i drink

Många vet nog inte att i citronklyftor finns även viktiga mineraler, eteriska oljor och även fytokemikalier som är bra för hela kroppen. Att lägga citronklyftor i drinken är alltså ett bra sätt att vara nyttig även när man unnar sig lite av det extra goda.

Det är en god vana att lägga till citronklyftor i vatten, te och även drinkar för det minimerar risken att få njursten. Njursten formas av mineral kristaller i urinen och en av de vanligaste formas på grund av för lite citrat. Människor som äter och dricker mycket citron får nästan aldrig njursten. Att få i sig saften från citronklyftor hjälper även till att hålla bort cancer och hjärtsjukdomar. Blodbrist är vanligare hos kvinnor före klimakteriet och eftersom citron innehåller små mängder av järn och även hjälper till att enklare ta upp järn från maten så är ett tillskott av citronklyftor en god ide. Det behöver inte vara surt eller äckligt om man tar dem på rätt sätt.

Frysa citronklyftor

Det går utmärkt att frysa citronklyftor och sedan använda istället för is i drinkar, det är ett smart sätt i få i sig en dos av allt det nyttiga som finns i en citron utan att det blir för surt. Skär citronklyftor och frys i påse eller annan behållare och använd vid behov.

Ett av de bästa sätten att hålla spindlar borta är att lägga ut citronklyftor där de lättast tar sig in eller där du tror att de kan försöka ta sig in. Det är bättre med citronklyftor eftersom det går att vinkla dem. En halv citron funkar inte lika bra. Kom i håg att byta citronklyftorna med jämna mellanrum annars får du skrapa upp mögel istället för citronklyftor.

Stort användningsområde

Det är viktigt att ta hand om tänderna när citron är med i blandningen. Att dricka med ett sugrör är ett bra sätt att hålla tänderna fria från citronklyftornas juice och citronkött och låta resten av kroppen ta hand om alla nyttigheter istället. Citronklyftor är bra för mycket men det kanske är bäst att göra det själv, för det är noga att rengöra citronen innan man skär upp den i klyftor och att man sedan använder dem omgående för bakterier börjar gro på dem nästan på en gång man skär upp en citron i klyftor. En drink med citronklyftor hemma är säkrare en en drink med citronklyftor på restaurang. Slutligen så kan man även göra inlagda citronklyftor för användning i matlagning efter en månad. Det finns en användning som passar alla när det gäller citronklyftor.

citronklyftor

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!