Drink med äppelmust

Här ska vi dela med oss av ett drinkrecept som både är väldigt enkelt och väldigt gott. Visst låter det bra? Drinken passar bäst att bjuda på under höstmånaderna när äpplena håller på att mogna på träden. Bjud gärna på äppeldrinken som en välkomstdrink när du bjudit över goda vänner på en härlig höstmiddag. Väljer du att servera drinken i vackra martiniglas med kanel- och sockerkant kommer det att se riktigt festligt ut.

Nu kanske du undrar varför den här drinken är så enkel. Jo, den innehåller endast tre ingredienser! Du behöver äppelmust, vaniljvodka och kanel, och när dessa tre ingredienser blandas får du alltså en drink som passar perfekt att bjuda på en fin höstdag. Den lilla kanelsmaken som drinken får gör att den nästan smakar som en äppelpaj. Har du ingen vaniljvodka hemma men vanlig vodka går det bra att smaksätta drinken med lite vaniljessens. Det brukar finnas att köpa i vanliga mataffärer.

Här nedan finns drinkreceptet för en person men du kan enkelt göra om receptet till fler personer. Du blandar nämligen en del vodka med två delar äppelmust och smaksätter med lite kanel efter tycke och smak så är drinken klar.

Äpplig höstdrink

0,5 dl vaniljvodka
1 dl äppelmust
mald kanel

För att göra drinken blandar du helt enkelt vaniljvodkan med äppelmusten och pudrar över lite kanel. Så snabbt och enkelt är det att göra denna äppeldrink! Godast blir äppeldrinken om den serveras riktigt kall. Har du en shaker hemma kan du därför skaka den tillsammans med några isbitar. Har du inte en shaker hemma blandar du drinken i ett glas eller i en tillbringare och lägger ner några isbitar.

Servera gärna drinken i ett martiniglas. Vill du imponera lite extra på dina gäster kan du fixa till en festlig kanelkant på glasen först. Dela en citron i klyftor. Ta en klyfta och dra längs kanten på glasen. Blanda ihop lite vanligt strösocker och lite kanel på en tallrik och doppa försiktigt glasen i blandningen. Sedan häller du upp drinken och bjuder dina gäster!

Prova gärna detta goda och enkla recept på höstens bästa äppeldrink. Du och dina gäster kommer inte att bli besvikna! Vill du servera något tilltugg till drinken finns många goda alternativ. Vill du göra det enkelt för dig kan du hälla upp goda nötter i en skål, och vill du bjuda på något lite mer matigt är snittar alltid ett festligt och lyxigt alternativ. Eller varför inte några goda ostar?

God äppelmust

Välj en god äppelmust när du ska bjuda på denna smarriga äppeldrink. Du ska välja en grumlig äppelmust, inte en klar. De flesta affärer erbjuder i dag ofta flera goda varianter. Har du egna äpplen i trädgården kan du lämna in dessa till ett musteri och få tillbaka äppelmust. Det är ett väldigt trevligt sätt att ta hand om äppelskörden på. Perfekt inte bara till äppliga drinkar, utan också som en god bordsdryck eller en härlig present att ge bort när du blir bjuden på middag till en vän.

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!