Efter succén med Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw – nu kommer det STORA vinet i magnumbutelj.

I februari 2021 lanserade den folkkära och karismatiska artisten Måns Zelmerlöw sitt första vin på Systembolaget med namnet Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw. Succén var snabbt ett faktum och vinet fann sin givna plats på Systembolagets hyllor i rekordfart. Efter flertalet lyckade lanseringar och som ett naturligt steg efter framgångarna lanseras nu den finstämda och friska cavan i magnumbutelj för endast 199 kr, väl till pass inför säsongens stundande högtider.

Årets kanske mest festliga säsong går oss tillmötes och i val av dryck är Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw numer en självklar favorit på festen. Nu lanseras cavan i en magnumbutelj som, med sin ståtliga och magnifika flaska, tar varje högtidlig dukning till en ny nivå och sätter en festlig prägel på tillvaron. Det latinska ordet ”magnum” betyder storhet, något som onekligen kan appliceras på Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw. Smakupplevelsen är just stor och kvaliteten håller, om möjligt, ännu högre kvalitet i denna magnumflaska, som dessutom räcker till de större sällskapen.

Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw kombinerar friskheten av vit frukt såsom äpple, päron och citrus med en finstämd rostad, brödig doft som kommer från de 18 månader som Cavan vilar på sin jästfällning.

Jag är oerhört glad över den respons min första ”vinhit” fått sedan den lanserades för snart 2 år sedan! Cavan kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat då det var min debut i denna kreativa och inspirerande process kring framtagandet av viner. Därför känns det extra roligt att kunna erbjuda samma friska och fruktiga bubbel i magnumbutelj, så där extra festligt inför stundande högtider! berättar Måns Zelmerlöw.

Cava tillverkas enligt traditionell metod, vilket innebär att andra jäsningen sker i flaskan. I Spanien
finns sex regioner som tillverkar cava och druvorna som används är macabeo, parellada och xarel-lo. Producenten bakom Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw, Barcelona Brands S.L, är en välrenommerad vin- producent med fokus på ursprung, hantverk och hållbarhet som har sitt säte i Katalonien i nordöstra Spanien.

Vårt samarbete med Måns har under dessa år varit otroligt roligt. Vi har under resans gång imponerats av hans driv och vilja att producera högkvalitativa viner som både är delikata och smakfulla, i ett fördelaktigt prissegment som dessutom gör det tillgängligt för många, säger Malin Lindberg, Product & Business Development Manager på Hermansson & Co.

Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw (nr. 50260-06) kostar 199 kronor och finns att beställa i Systembolagets beställningssortiment från och med 1 november 2022.

Faktaruta

Artikelnr: 50260-06, 199 kr

Beskrivning:
Klar ljusgul färg. Rikligt med ihållande bubblor. Mycket fruktig, ren och intensiv doft med inslag av gröna äpplen, päron, mineral, druvor och citrus. I doften finns även en finstämd rostad och brödig ton som kommer från de 18 månader som cavan haft kontakt med sin jästfällning. Frisk och aptitretande smak med balans. Intensiva fruktiga toner med inslag av gröna äpplen, päron, mineral, druvor och citrus.

Passar till:
Perfekt att avnjutas precis som den är, med eller utan mat. Serveras med fördel vid 5-6°C som sällskapsdryck eller till lättare rätter av fisk eller skaldjur, ljust kött och tapas med skandinavisk tvist.

Relaterade drycker
Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw Magnum

Efter succén med Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw – nu kommer det STORA vinet i magnumbutelj!

Nr: 50260-06, Mousserande vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!