Fixa festen hemma

Sugen på party men inte på att trängas i en bar? Skippa utekvällen och satsa på hemmafest med de närmsta vännerna i stället. Med hjälp av Grapevines festguide fixar du bästa hänget – med minimal ansträngning. 

Styr upp hemmabaren
Ingen fest utan en bar preppad med allt som behövs för att blanda goda och fräscha cocktails. Här är tipsen du behöver för att göra hemmabaren komplett.

Välj rätt verktyg
Ladda med barsked och en shaker så kan du både röra och skaka ihop drinkar. Se till att det finns en bra mix av spritsorter som funkar till några få utvalda drinkar och att det även finns ingredienser till goda alkoholfria cocktails.

Preppa i tid
Förbered så mycket som möjligt innan gästerna kommer. Se till att det finns ordentligt med citrus och färska örter hemma, som till exempel mynta och citronmeliss. Gör en egen sockerlag så att den är klar innan gästerna kommer. Den gör du genom att koka ihop lika delar vatten och socker som du sedan låter svalna. Smaksätt gärna med örter eller citrusskal.

Maxa isen
Se till att du har rejält med is hemma innan festen. Genom att skaka drinkarna med is får alla ingredienser samma temperatur och smakerna går ihop på ett bra sätt. Välj gärna stora isbitar till servering, så undviker du att drinken blir blaskig.

Dippa loss
Du behöver inte tillbringa timmar i köket för att ordna en fest. Följ minsta motståndets lag och satsa på några enkla men goda dippsåser. Chips, kex, brödpinnar, frukt och grönsaker är goda att dippa. Blåmögelost och turkisk yoghurt är en vinnande dippkombo. En annan superenkel och fräsch variant gör du på vispad lättcréme fraiche och citronzest, krydda med lite färska eller torkade örter.

Satsa på klassiska cocktails
Krångla inte till det i onödan. Satsa i stället på ett par välbeprövade cocktailrecept,  som till exempel på Manhattan, Old Fashioned, Tom Collins, Negroni, en champagnedrink eller klassikernas klassiker –  gin och tonic.

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!