Gott vin till räkor?
Hej! Jag bor på västkusten och äter ofta färska räkor, men saknar ett riktigt gott vin att dricka till. Jag gillar inte vita viner med för mycket ”smörighet”. Har ni något tips på ett runt och fylligt vitt vin runt hundralappen, som samtidigt är torrt och utan ekfatstoner?
Marianne Oskarsson, Onsala
SVAR: Hej Marianne! Ja, det kan vara svårt att hitta riktigt bra, torra vita viner som även är fylliga. Ett vin som vi tror skulle passa dig i smaken är Famille Excellor Biologique – en klassisk fräsch vit
Bordeaux, gjort på druvorna sauvignon blanc och semillon. Vinet har både mineral och fyllighet samt en balanserad fräsch syra. Smaken är aromatisk med inslag av citrus, örter, krusbär och vanilj.
Skaldjur tenderar att ha en viss sötma, därför bryter det här friska vinet av bra och gifter sig väl med just räkor. Servera vid 8–10°C.
Grapevineredaktionen
