Greppa årets mest unika vinflaska – MYTH Red Blend

The wine. The myth. The legend. Förpackad i en flaska helt unik i sitt slag som ska komma att bli höstens stora samtalsämne. Låt oss presentera MYTH Red Blend som lanseras i Systembolagets beställningssortiment den 26 september.

MYTH Red Blend är ett välgjort och fruktigt vin gjort på druvorna cabernet sauvignon, barbera och pinot nero. Druvorna är plockade från kullarna
i norra Italien, närmaste bestämt Piemonte, där klimatet är optimalt och bidrar till solmogna druvor fullsmockade med aromer och smak. Vinet, som dessutom är veganskt, finns just nu att tillgå i Systembolagets beställnings- sortiment för 119 kr.

Så här säger Malin Lindberg, produkt- och affärsutvecklare på Hermansson & Co, om den nya lanseringen:

”Hösten är här och det är dags att ta nya grepp! Efter några år av att hålla avstånd, hemmarbete och färre sociala tillställningar är vi exalterade över att lansera ett vin som manifesterar det exakt motsatta, nämligen det
s.k. ”handvinet”. Vi gläds åt att åter igen kunna ta i hand, umgås med nära och kära och dela stunder kring mat och vin. Vi är övertygade om att MYTH Red Blend med sin unika flaska kommer bli höstens talk of the town!”

MYTH Red Blend är ett mycket fruktigt och generöst vin i appassimento-stil som har en rund, fyllig munkänsla med balanserade tanniner som ger vinet struktur och som lyfter fram den söta fruktigheten. Vinet har en balanserad syra och en viss kryddighet med inslag av choklad och vanilj samt av mörka bär såsom björnbär, körsbär och plommon. Avslutet är långt och balansera. Gripande gott!

Passar som ”handen i flaskan” till de flesta kötträtter, exempelvis till grillade rätter av fläsk-, lamm- och nötkött. Vinet matchar även väl till mustiga grytor och i all sin enkelhet till lagrade hårdostar.

Relaterade drycker
MYTH Red Blend

Nr: 5790501, Rött vin , Fylligt & Smakrikt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!