Greppa årets mest unika vinflaska! Nu även som vitt vin – MYTH White Blend

Efter höstens stora succélansering av MYTH Red Blend kommer nu en vit smakrik uppföljare som även den har den mest greppvänliga och sensationella flaskan i sitt slag. Låt oss presentera MYTH White Blend som lanseras i Systembolagets beställningssortiment den 13 mars – en unik vinflaska som tar ett stadigt grepp om vårens festliga stunder.

MYTH White Blend är ett välgjort och friskt vitt vin gjort på druvorna vermentino, viognier och muscat. Druvorna är plockade från kullarna i norra Italien, närmaste bestämt Piemonte, där klimatet är optimalt och bidrar till solmogna druvor fullsmockade med aromer och smak. Vinet, som dessutom är veganskt, finns just nu att tillgå i Systembolagets beställningssortiment för 119 kr.

Så här säger Malin Lindberg, produkt- och affärsutvecklare på Hermansson & Co, om den nya lanseringen:

”Äntligen ”händer” det! Efter den fantastiska respons som vi fått efter vår tidigare lansering känns det oerhört kul att nu kunna erbjuda MYTH White Blend till alla händiga konsumenter där ute. Flaskan tar verkligen plats på det dukade bordet och bjuder in till samtal och konversationer. Att vinet dessutom kan matcha den unika flaskan är vi väldigt stolta över.”

Banbrytande MYTH Red Blend var ett av förra årets mest lyckade lanseringar på Systembolaget. Den stora efterfrågan från konsumenter resulterade i en bred distribution och vinet finns nu att tillgå i över 300 Systembolagsbutiker under hela 2023. Nu kommer den vita uppföljaren som passar som ”handen i flaskan” till vårens alla tillfällen.

MYTH White Blend är ett mycket friskt, fruktigt och generöst vitt vin med bra balans. I doft och smak hittar man toner av tropiskfrukt, kryddighet, citrus och vita blommor. Persika, päron, fläder, honungsmelon, lime, äppelblommor och citrusskal. Avslutet är långt och balanserat.

Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck till vegetariskt eller till rätter av fisk eller skaldjur eller soppor och sallader. Gärna till exotiskt kryddade rätter av fisk eller ljust kött med grillade grönsaker. Vinet har en hög syra och rik frukt, vilket gör att det går att matcha med mycket, även till lite smakrikare rätter. Gärna till fingerfoods!

MYTH White Blend – gripande gott.

Faktaruta

MYTH WHITE BLEND
Pris: 119 kr
Nr: 50876
Årgång: 2022
Druvor: vermentino, viognier, muscat
Ursprung: Vino Bianco, Italien
Producent: Providential Wine & Spirits
Alkoholhalt: 12,5%
Volym: 750 ml

Relaterade drycker
MYTH White Blend

Greppa årets mest unika vinflaska! Nu även som vitt vin.

Nr: 50876, Vitt vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
MYTH Red Blend

Nr: 5790501, Rött vin , Fylligt & Smakrikt

Läs mer
prenumerera

Få vintips direkt i din inkorg!
Anmäl dig för vårt nyhetsbrev
och prenumerera på Grapevine

Prenumerera
+ Få vintips direkt i din inkorg!