Grilla abborre folie tid

Grilla abborre folie tid

Ibland händer det faktiskt att man får napp när man är ute och fiskar, och har du tur är det en fin abborre. Har du sådan tur är det bara att bege sig hemåt igen för att tända upp grillen. Grilla abborre folie tid är enkelt och riktigt, riktigt gott. Och du, om du inte har fiskelyckan med dig så går det faktiskt lika bra att köpa en abborre eller två hos fiskhandlaren.


Recept på grillad abborre

Vi är många som verkligen uppskattar färsk abborre. Det kanske helt enkelt bero på att man normalt inte äter abborre särskilt ofta så när man väl gör det känns det extra lyxigt. En abborre är också en dekorativ fisk att servera. Det är den randiga kroppen och de röda fenorna som gör abborren trevlig på tallriken.

Att grilla fisk är ett enkelt och gott sätt att tillaga en hel fisk på. Skär först upp abborrens buk. Ta ur innehållet och skölj med kallt vatten. Om du väljer att grilla fisken utan folie kan du passa på att fjälla fisken också. Då kan du nämligen få ett gott och krispigt fiskskinn till middagen också. Det här receptet ska dock göras i ett foliepaket och därför behöver du inte fjälla din abborre.

Salta och peppra fisken, både in- och utvändigt. Du behöver inte särskilt mycket peppar, men du ska inte snåla med saltet. Fisk behöver mer salt än man ofta tror. Skiva en citron i tunna skivor och hacka upp lite färska örter. Dill passar till exempel bra, men du kan också välja persilja eller timjan. Eller varför inte blanda lite olika örter? Fyll abborren med citronskivor och örter. Slå in fisken i foliepaket och lägg på några klickar smör. Nu är det äntligen dags att lägga abborren på grillen. Om du inte vill tända upp grillen kan du så klart tillaga fisken i ugnen istället. Grilla abborre folie tid tar mellan tio och femton minuter. Det varierar helt enkelt på fiskens storlek. Öppna upp foliepaketet lite grann och gör ett litet jack i fiskköttet. Då ser du om fisken är klar eller inte. Fiskköttet är vitt när fisken är klar och lossnar smidigt från benen. Försök att inte steka abborren för mycket, då tappar fisken smak och köttet kan bli lite torrt och tråkigt. Du kan också känna på fiskfenan – lossnar den lätt brukar fisken vara klar. Vänd fiskpaketen några gånger.


Servera abborre

Servera gärna med kokt färskpotatis. I foliepaketet har de bildats len liten sky som passar utmärkt att bjuda till. Du kan också göra en enkel kall sås av gräddfil, örter, salt och peppar. Har du också haft lycka i skogen och hittat kantareller är det mycket gott att servera stekta kantareller till grillad abborre.

Vad ska man då bjuda i glasen till nygrillad abborre i foliepaket? Till abborren går det utmärkt att servera ett kylt vitt vin. Väljer du att istället för potatis servera abborren på en knäckemacka passar det perfekt att bjuda ett glas kall öl till.

Relaterade drycker
Tommasi Le Fornaci Lugana DOC

Gardasjöns vita pärla!

Nr: 7677401, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Ramos Elegant White

Fräscht, torrt vitt vin från Portugals mest främsta vinmakare João Portugal Ramos

Nr: 79034, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Askos Verdeca

Valle d'Itria IGT

Nr: 75775, Vitt vin , Fylligt & Smakrikt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!