grilla hamburgare indirekt

Grilla hamburgare indirekt

Vad säger inte att våren är här som att lägga ett gäng hamburgare på grillen? Grillsäsongen är något många längtar efter och avnjuter så länge de kan inpå sensommaren. Eftersom Sverige är ett så pass mörkt land under halva året är våren och sommaren alltid efterlängtad. Att grilla är ett enkelt sätt att göra en vardaglig syssla, att laga mat, utomhus! Förutom att det kan vara något trevligt att göra tillsammans med familj och vänner kan det vara ett sätt att få tillbringa mer tid ute i friska luften, vilket är bra både för kropp och själ.


Förbered hamburgare

Av allt som går att grilla måste hamburgare vara en av de mest populära maträtterna att grilla. De tillagas snabbt och det är enkelt att göra. Med bröd och tillbehör på bordet är det bara att slänga upp burgarna på grillen och några minuter senare är maten klar! Trots att det kanske verkar enkelt att grilla hamburgare gäller det att man vet vad man sysslar med för att det ska bli bra. En viktig del av en saftig, smakrik hamburgare ligger i förberedelserna. Om du ska göra hamburgarna från grunden bör du ha blöta händer när du hanterar köttfärsen för att undvika att den klibbar ihop. Pressa inte ihop köttfärsen, då är risken stor att hamburgarna blir torra. Forma på ett sätt som gör att du pressar ihop burgarna så lite som möjligt. Du vill låta burgarna behålla sin vätska. För att undvika att burgarna fastnar på gallret är ett smart knep att smörja in dem med lite olja. Då undviker du att de fastnar i gallret och att du måste äta en trasig hamburgare.


Vad innebär indirekt grillning?

Indirekt grillning är en teknik som är smart att använda sig av vid grillning av all typ av mat. Indirekt grillning är ett sätt att tillaga mat utan att den blir för varm eller bränns. För att nå en perfekt balans kan det vara smart att ha en sida av grillning för direkt grillning och en för indirekt grillning. Vad det innebär är att det inte ligger något glödande kol under sidan för indirekt grillning. När du lägger burgarna på den sidan blir de svalare men får fortfarande värme från andra sidan av grillen. När du börjar grilla kan du börja grilla dem på den sida för direkt grillning. När de börjar bli färdiga kan du flytta över dem till sidan för indirekt grillning för att de ska behålla sin saftighet utan att bli kalla. Den varma sidan bör vara riktigt varm för att ge hamburgaren en fin yta. Eftersom du har en sida för indirekt grillning kan du snabbt undvika att hamburgaren bränns, så du behöver inte vara rädd för att det blir för varmt. Kontrollera att hamburgaren är färdiggrillad genom att mäta innertemperaturen om du känner dig osäker. Innertemperaturen ska ligga på 70 grader C.  När hamburgarna grillas indirekt och är färdiga kan du lägga på ost om du så önskar. Lägg på locket på grillen så smälter osten fint över burgaren.

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!