Hackade tomater

Hackade tomater

Hur nyttigt är det med hackade tomater? Många har svårt att få in grönsaker i sin diet och går därmed miste om bra vitaminer och mineraler. Just tomater kan man ha i många maträtter och äta både vid sidan om eller köra ner det i en gryta/soppa. Tomater kan man variera hur man vill och det finns idag både soltorkade tomater och färska tomater. Det pratas mycket om så kallade ”superfoods” och tomater innehåller många viktiga ämnen. Till exempel så innehåller tomater vitaminerna A, C, E och B6. Dessutom är de rika på lykopen, lutein, betakaroten och antioxidanter.

Fördelar med hackade tomater

Tomater kan minska risken för prostatacancer samt pankreascancer. Ett tips är även att äta tomater med avokado då denna kombination ser till att öka kroppens upptaggningsförmåga av vitaminer. Hackade tomater kan man ha i en god sallad tillsammans med andra näringsrika grönsaker eller varför inte grilla tomater tillsammans med en köttbit. Till skillnad från andra grönsaker så är det relativt lätt att få in tomater i sin diet. Tomater är den bestående ingrediensen i ketchup och det är även riktigt gott med tomatsoppa. Det går även att göra köttfärssås med tomater i.

Tips på maträtter med tomater

Vill man inte ha hackade tomater till middagen så kan man använda det som pålägg på mackan. Det är även bra att ha tomater som snacks ifall man vill ha något att tugga på. När man väl tänker efter så äter man mer tomater än vad man tror. Det är dock lätt att skippa grönsaker och bara tänka på varmrätten. En god sallad bör man dock inte underskatta då kroppen kommer tacka dig i slutändan. Idag finns det många bra recept och har man inte intresset för matlagning så finns det även så kallade one pot recept. Där lägger man alla ingredienser i en stor gryta och låter det tillaga sig själv. Vill man ha en lite lyxigare förrätt eller lunch så är Bruschetta ett bra alternativ. Det är en italiensk rätt där man använder hackade tomater på en bit bröd tillsammans med basilika, olivolja och kryddor.

Hackade tomater på burk

Orkar man själv inte stå och hacka tomater så finns det tomat på burk. Antingen krossade eller hackade tomater. På så sätt är det väldigt enkelt att bara slänga i innehållet i burken i en sallad eller maträtt. Det behöver med andra ord inte ta någon tid alls att lägga till tomater till din diet. När man ska göra lasagne eller köttfärssås är det perfekt att bara slänga ner en burk med krossade tomater. Just tomater brukar även ha bra pris vilket är en stor fördel och när det kommer till hackade tomater på burk brukar de ha lång hållbarhet. Det gör att man kan köpa på sig ett lager så att man alltid har hemma. Just tomater kan man som sagt ha i en hel del maträtter. Det är en grönsak som alltid är bra att ha hemma då det går åt. För de som vill ha kalorisnål mat är även tomater ett bra tips och det finns allt från stora tomater till körsbärstomater, plommontomater och kvisttomat.

Hackade tomater

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!