Hållbart val – ja tack!

För Hermansson & Co är hållbarhet ständigt i fokus. Black Tower Organic Pink Bubbly och Black Tower Organic White Bubbly är två drycker som kvalat in för att få märkningen Hållbart val på Systembolaget.

Håll utkik efter den gröna tummen i Systembolagets butiker, så hittar du produkter som kvalat in som Hållbart val.

90 procent av konsumenterna som handlar på Systembolaget vill göra hållbara val. Men hela sex av tio tycker att det är svårt att veta hur man ska välja rätt produkter, enligt en gemensam undersökning från Norstat och Systembolaget. Men nu blir det enklare. Systembolaget lanserade nyligen märkningen Hållbart val i sina butiker.

Produkterna som tilldelas märkningen måste leva upp till tre kriterier: miljöcertifierad odling och produktion, förpackning med lägre klimatavtryck och ett godkänt resultat för arbetsvillkor i odling och produktion. Håll utkik efter den gröna skylten i butikerna för att hitta produkterna som blivit tilldelade märkningen.

Anna Artman är hållbarhetsansvarig på Hermansson & Co, och arbetar med frågor inom miljö och klimat samt mänskliga rättigheter och arbetsvillkor.

– Arbetet sker löpande när man jobbar med hållbarhetsfrågor. Det innebär en hel del uppföljning av leverantörskedjan, miljöfrågor i dryckens livscykel samt att sätta och följa upp miljö- och klimatmål, säger hon.

Förpackningsfrågan fortsätter att vara en generell utmaning för hela dryckesbranschen och det arbetas kontinuerligt inom området. Det sker samarbeten inom branschen, exempelvis genom DKI, Dryckesbranschens Klimatinitiativ, där medlemmarna rapporterar sina utsläpp och arbetar branschgemensamt med klimatfrågan.

– Vi har ett nära samarbete med våra producenter och arbetar brett genom dryckens livscykel. Vi är stolta över våra producenters arbete och nyss utfördes en revision inom mänskliga rättigheter och arbetsvillkor. Där fick tillverkaren Ron Barceló, som producerar högkvalitativ rom, ett väldigt fint betyg för sitt arbete.

Relaterade drycker
Black Tower Organic Pink Bubbly

Ekologisk, vegansk och hållbar!

Nr: 6508, Rosévin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Black Tower Organic White Bubbly

Ekologisk, vegansk och hållbar!

Nr: 72350, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!