MZ cava rosé

Hola MZ Cava Rosé by Måns Zelmerlöw

Nu lanserar artisten sin ”Cava Mia”

2021 var året då den folkkära artisten etablerade sig som en svensk vinpersonlighet. Med tre succélanseringar och närmare en halv miljon sålda flaskor i ryggen är det nu dags för nästa stjärna att ta plats på vinhimlen – Hola MZ Cava Rosé.

– Yes, nu kommer min rosécava! En bärig och bubblande superhit, om jag får säga det själv, säger Måns Zelmerlöw stolt.

Hola MZ Cava. MZ Raval. MZ BARRIK.
Tre viner från norra Spanien signerade Måns Zelmerlöw.
Samtliga lanserades under fjolåret och tog var för sig sin givna plats i landets utbud av viner på Systembolaget.

Och nu, den 8 februari, är det dags för MZ Wines-portföljen att utökas ytterligare då den bubblande succén Hola MZ Cava får ett syskon – Hola MZ Cava Rosé.

Efter fjolårets cava-lansering duggade ordvitsarna tätt. Varför hette den inte Cava Mia?

– Haha, ja, den såg man ju komma…. Och nu kommer äntligen min ”Cava Mia”, även om den faktiskt inte heter precis så. Men jag både tror och hoppas att den blir en riktig dunderhit, säger Måns och skrattar.

Hola MZ Cava Rosé by Måns Zelmerlöw bär ursprungsskydds-beteckningen D.O Cava och druvorna i denna torra rosécava är, liksom i Zelmerlöws tidigare viner, odlade i Katalonien i norra Spanien.

Rosécavan är både ekologisk och vegansk.

I Måns Zelmerlöws rosa nyhet är druvan pinot noir dominerande med sina 50 procent. Detta backas upp av trepat och xarel-lo med 25 procent vardera.

Druvorna odlas på en terroir som är en blandning av lerjord och kalksten och vinet produceras enligt traditionell metod, samma metod som i Champagne, med en andra jäsning på flaskan. 

Resultatet blir en elegant, torr cava som präglas av röda sommarbär, mineralitet, en pigg syra och en krämig finbubblig mousse.

– Sedan min första lansering, Hola MZ Cava, för ganska precis ett år sedan har jag haft en önskan om att även få lansera en riktigt bra rosécava. Något jag anser att det finns utrymme för på den svenska marknaden. Att även få fördjupa relationen med producenten Barcelona Brands S.L och importören Hermansson & Co känns privilegierat. Min familj av viner utökas nu från trio till kvartett. Det är en total ”nyp mig i armen”-känsla! Säger Måns Zelmerlöw.

– Att Måns har en näsa för vin har han verkligen visat, då han nu efter sitt första år i vinbranschen uppnått cirka 400 000 sålda liter – över en halv miljon flaskor! Under 2022 kommer att han därmed att representera en av Spaniens topp tio mest säljande vinproducenter på Systembolaget. Hur långt kan denna nya vinguru gå? säger Malin Lindberg, Senior Brand Manager, Hermansson & Co.

Hola MZ Cava Rosé by Måns Zelmerlöw lanseras den 8 februari i Systembolagets beställningssortiment och planeras även, liksom övriga MZ-viner, att bli tillgängliga för europeiska vinkonsumenter via MZ Wines, mzwines.se. 

Faktaruta

Hola MZ Cava Rosé by Måns Zelmerlöw

Pris: 99 kr, Art nr: 55315
Alkohol: 11,5%
Syra: 3,7 g/l
Restsötma: 1 g/100 ml
Ursprung: D.O Cava, Spanien
Producent: Barcelona Brands S.L.
Druvor: Pinot Noir (50%), trepat (25%), xarel-lo (25%)

Karaktär: Klar ljusrosa färg. En elegant, torr och aptitretande rosécava som präglas av röda sommarbär, pigg syra och en krämig finbubblig mousse. Nyanserad, ren, frisk och bärig doft på näsan, med inslag av röda bär såsom smultron, hallon, och jordgubbar. I doften finns även inslag av rabarber, blodapelsin, citrus, kex och mineral.
Mycket frisk, torr, aptitretande smak med fin balans. Nyanserad bärig smak av smultron, hallon och jordgubbar. I smaken finns även inslag av rabarber, blodapelsin, mineral och kex. Cavan har en krämig finbubblig mousse.

Passar till: Perfekt att avnjutas precis som den är, med eller utan mat. Serveras med fördel vid 5-6°C som sällskapsdryck eller till lättare rätter av fisk eller skaldjur, ljust kött, tapas med skandinavisk tvist eller till en härlig sallad.

Relaterade drycker
Hola MZ Cava Rosé by Måns Zelmerlöw

Nu lanserar artisten en bubblande rosa dröm!

Nr: 5531501, Mousserande vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!