I gott sällskap: Avec
Att servera choklad till avec är ingen nyhet, men visste du att det bästa sällskapet till chokladasken är rom? Hemligheten är att rom oftast har en lite söt karaktär med toner av vanilj som påminner om smaken hos kakao.
VUXNA SMAKER
Angostura Rom 1919, 1824 och 1787 gör sig utmärkt i ensam majestät som avec till en bit fin choklad.
Angostura 1919 har en balanserad, fruktig smak med tydlig fatkaraktär och viss sötma, inslag av torkad frukt, mandelmassa, örter, vanilj och arrak. I 1787 och 1824 som är än mer i premiumsegmetet, finner man mer av allt det goda, inbäddat i en allt mer generös rondör.
När 1+1 blir 3
Till Angostura 1919 rekommenderar rom- och chokladexperten Duane Dove en karibisk kvalitetschoklad med 70 % kakao, till Tabago Estate Chocolate W.I. Till den fylligare Angostura 1824 (art nr 82141) föreslår han en mörk choklad- pralin med ganachefyllning. Servera gärna rommen rumstempererad i ett tulpanglas på fot. Även chokladen smakar bäst vid 18–20°C. Börja med att smaka på chokladen. Börja med att låta en bit choklad smälta i munnen. Ta en sipp rom och njut av hur aromerna blandas.
