inlagda vitlöksklyftor

Inlagda vitlöksklyftor

Inlagda vitlöksklyftor är något som är väldigt gott att äta både så som de är eller att ha i mat eller i såser. Det bästa är att det inte är speciellt svårt att göra själv, det är faktiskt ganska enkelt!

Inlagda vitlöksklyftor kan du som sagt äta som de är, ha i maten eller ha i såser, men du kan också ge bort det som present till en vän, det brukar vara väldigt uppskattat.

Du kommer nu att få ta del av ett väldigt gott recept på inlagda vitlöksklyftor, receptet består självklart av ingredienser som de allra flesta redan har hemma.

Se i rutan här bredvid vad du behöver och hur du går tillväga för att göra de smarriga inlagda vitlöksklyftorna.

Nu har du fått lära sig exakt hur du ska gå tillväga för att göra dina egna inlagda vitlöksklyftor, visst var det inte så svårt? Självklart finns det även många, många fler recept, men receptet som vi delat här i dag är verkligen en stor favorit. Det bästa med detta receptet är att det är ett basrecept, du kan alltså byta ut vitlöksklyftorna mot något annat som du vill lägga in, till exempel gurka.

Inlagda vitlöksklyftor, användning

Som vi skrivit i början av denna artikel så fungerar det utmärkt att äta vitlöksklyftorna rakt av, men också att ha dem i maten. Men nu kanske du undrar vilka maträtter som man kan ha inlagda vitlöksklyftor i? Svaret på denna fråga är ganska enkel och tråkig, du kan nämligen ha inlagda vitlöksklyftor i vilken mat som helst, det är bara fantasin och dina smaklökar  som sätter stopp. Men vi kan dock rekommendera dig att ha inlagda vitlöksklyftor i till exempel, soppor, pajer, kryddiga såser, gratänger, kött och mycket, mycket mer.

Det enda som du behöver tänka på när du använder inlagda vitlöksklyftor i maten är att det väldigt lätt kan bli starkt, vitlök som har fått dra sig kommer att smaka mycket mer än vitlök som inte är inlagd, tänk därför på att inte ta allt för mycket, även fast det är gott!

Faktaruta

  • 30 stycken vitlöksklyftor (du kan självklart ha mer eller mindre beroende på hur mycket du vill göra)
  • Salt
  • Peppar
  • Örter av olika slag
  • Chili
  • Olja av något slag

Så här går du till väga:

1. Börja med att koka upp vatten i en lite större kastrull.
2. Dela sedan alla vitlöksklyftorna från varandra, du ska dock inte skala dem.
3. Lägg ned vitlöksklyftorna som de är i de uppkokade vattnet och låt dem sedan koka i cirka 3 minuter.
4. Efter tre minuter tar du upp dem ur det kokande vattnet och låter dem svalna. Sedan tar du bort skalet från klyftorna och lägger dem i en burk med lock.
5. Strimla sedan chili och riv örterna.
6. Häll nu i både chilin, örterna och salt och peppar i burken tillsammans med vitlöksklyftorna, rör sedan om tills du ser att alla vitlöksklyftor har fått krydda på sig.
7. Häll över valfri olja så att de täcker alla kryddor och alla vitlöksklyftor, sätt sedan på locket och förvara bruken i kylskåp.

Klart!

inlagda vitlöksklyftor

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!