Kaffedrink

Kafferep på nytt vis

Bjud på kalla och smakrika drinkar som finfika, i stället för kaffe och sju sorters kakor. Några droppar Angostura Cocoa Bitters ger en extra twist till smaken.

Angostura Cocoa Bitters är det senaste tillskottet av bitters från Angostura. Den här gången får kakaobönor från Tobago och Trinidad spela huvudrollen. Bittern har en kryddig, bitter smak med blommig sötma, inslag av espresso, kryddor och kakaobönor av allra högsta kvalitet. Trinitariokakaon är känd över hela världen för sin smakrika karaktär och förstklassiga doft. Kakaobönorna ger en söt, elegant och balanserad smak till bittern, som blir den tredje i Angosturas sortiment.

Precis som Angostura Bitter och Angostura Orange Bitters, kan den nya bittern användas som smakhöjare både i cocktails och i mat, särskilt bra passar den i desserter.

Faktaruta

1824 tog Dr Siegert fram det recept för den aromatiska bitter – ”Amargo aromatico” som idag kort och gott heter Angostura Aromatic Bitter. Dr Siegert använde denna i sin läkarpraktik bland annat som medicin för sjösjuka. Han var bosatt i Angostura i Venezuela, staden som idag kallas Ciudad Bolivár. 1875 flyttade familjen Siegert till Trinidad. Där skötte sönerna Carlos, Alfredo och Luis tillverkningen av bitters i en liten fabrik i Port of Spain.

Relaterade drycker
Angostura Cocoa Bitters

Neutral spritbas kryddad med hemligt recept!

Nr: 5031404, Bitters ,

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!