Kyrö Disitlleri lanserar två unika whisky gjort på råg; Kyrö Wood Smoke & Kyrö Peat Smoke

Kyrö Distilleri, det banbrytande finska destilleriet som har vunnit världens hjärtan med sin enastående rågwhisky, är stolta att introducera två spännande tillskott till sin prisbelönta produktlinje – KYRÖ WOOD SMOKE och KYRÖ PEAT SMOKE. Dessa två unika rökiga whiskys är resultatet av Kyrö’s dedikation till att utforska de djupa traditioner som finsk råg och rökning har att erbjuda.

Kyrö Wood Smoke

Kyrö Wood Smoke lanseras i Systembolagets beställningssortiment den 1/11 och kostar 659 kr.

Kyrö Wood Smoke är en hyllning till den finska traditionen att använda rök (både i bastukulturen och matlagningen) och erbjuder en 100% rågwhisky med en subtil touch av rök. Whiskyn gjort på helkornsråg och tillverkas enligt en urgammal nordisk tradition där malten rökts över alved i en 100 år gammal lada. Whiskyn dubbeldestilleras i kopparpannor och mognar i äldre bourbonfat, fransk ek och nya amerikanska ekfat. Resultatet är en intensiv pepprighet och sötma av karamell och vanilj, balanserad av den friska alvedröken. En sann fest av finsk tradition! Kyrö Wood Smoke avnjutes antingen ren, med is eller i en cocktail.

Både Kyrö Wood Smoke och Kyrö Peat Smoke erbjuder något unikt och äkta – en resa in i den finska kulturens hjärta, där råg och rök är centrala inslag.

Kyrö Peat Smoke

Kyrö Peat Smoke lanseras i Systembolagets beställningssortiment den 1/11 och kostar 699 kr.

Kyrö Peat Smoke är en djärv tolkning av rökig whisky och är den mest kraftfulla medlemmen i Kyrö-familjen med tydliga jordiga toner. Dess rökiga och kraftiga karaktär för tankarna till en mörk- grön och djup urskog och ett dimmigt finskt mosslandskap. Denna unika rågwhisky får sin tydliga smakprofil från malten som rökts i en lada tillsammans med finskt färskvatten och torv, precis som på den gamla tiden i Norden. Vid första anblick känner du doften av vanilj och vax som ackompanjeras av varma frukter och råg.

I smaken finner man en intensiv rökighet som följs upp av en subtil ton av citrus och sötma från rågen.

Kyrö Distilleri är ett prisbelönt finskt destilleri som är känt för sin enastående rågwhisky och sitt engagemang för att utforska finsk kultur och tradition. Beläget i den vackra finska byn Isokyrö, har Kyrö Distilleri vunnit många prestigefyllda priser för sina whisky- produkter och är känd för sin unika och innovativa inställning till whiskyframställning. Kyrö’s produkter återspeglar finska smaker och råvaror, inklusive råg, som är en central ingrediens i deras whisky.

Relaterade drycker
Kyrö Wood Smoke

Nr: 5277202, Sprit ,

Läs mer
Kyrö Peat Smoke

Nr: 5196102, Sprit ,

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!