slow cooker pulled pork recept

Laga pulled pork i slowcookern

Du kan enkelt laga till en pulled pork så den blir underbart mör och går att dra isär med två gafflar. Det enda du behöver är att planera din måltid i god tid innan den ska ätas.


Skapa en bra grund med buljong för pulled pork


Det godaste och det saftigaste köttet skapas av en riktigt bra buljong. Är du extra ambitiös och verkligen vill imponera på dina gäster kokar du förstås din buljong själv. Det är inte svårt att koka buljong. Ett bra tips är att ta vara på grönsaksrester, men det måste vara fräscha och råa delar. Spara grönsaksspillet under en tid genom att frysa in varefter.

Ta fram allt när det är dags att laga till buljongen, fyll din slowcooker och häll vatten upp till maxnivån. Det här är ett enklare sätt att få till en riktigt mustig buljong. Se till att få med en bit rotselleri. Rotselleri är nästan alltid med i buljonger eftersom den fördjupar smaken på ett härligt sätt.

Kör på hög nivå 2-3 timmar och sila sedan av de fasta delarna. Smaka av, känns smaken vattnig behöver den reduceras ner genom att koka i kastrull utan lock på medelvärme.

Nu har du fått fram en av de viktigare ingredienserna i denna maträtt. Tycker du att det är krångligt att koka egen buljong går det naturligtvis att använda en färdig buljongtärning som du löser upp i kokande vatten.

En skinkstek är perfekt att utgå ifrån när man vill laga till en pulled pork i slowcookern.

En grundregel vid matlagning i slowcooker är att lägga grönsakerna i botten. Här passar det med morötter och lök. Krydda skinksteken med salt och vitpeppar på alla sidor och lägg sedan ner den på grönsakerna. Fyll på med buljongen och lägg på locket, och det är viktigt att inte lyfta på locket under tillagningens första timme. Det kommer att ta 3-4 timmar tills köttet är riktigt mört. Beroende på stekens storlek tar det om olika lång tid, så man får känna efter när det är klart. Köttet ska falla söner lätt när man drar i det med två gafflar. Visste du förresten att det är därför det heter pulled pork, man drar( pull på engelska) isär köttet längs fibrerna.

När steken är mör och fin lyft upp den och dra isär allt kött med två gafflar. Sila av spadet som är kvar och slowcookern och häll lite på köttet så ger det ett riktigt gott och saftigt kött.Serva pulled pork med hamburgerbröd

Det traditionella sättet att servera pulled pork är att fylla ett hamburgerbröd.

Det som passar här är skivad rödlök, tomat och barberquesås.
Servera med pastasås


Ett lite mer annorlunda sätt är att blanda ner köttet i en pastasås.

Gör pastasåsen såhär:

Stek hackad gul lök i riktigt smör i medelvarm stekpanna, när den är mjuk och genomskinlig gå i med skivade champinjoner. Häll nu på det silade spadet och grädde. Låt koka på svag värme ca 10 min, red av med mjöl om du vill ha en lite tjockare sås. Späd med mer spad om det behövs.

Tillsätt därefter köttet. Glöm inte att smaka av med salt och peppar.

Blanda sedan ihop med kokt pasta, det  passar bäst med gnocchi eller penne.

Toppa med färsk timjan.

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!