Låt festen blomma

Låt trädgården bli sommarens mittpunkt. Duka upp en bar med rosa drinkar och somriga snittar. Gärna dekorerade med aromatiska örter, svenska bär och ätbara blommor.

Att umgås ute hör sommaren till – i alla fall när vädret tillåter. I år går festen i liten skala och drinkarna i hemmabaren har somriga smaker med rosévin som bas och sparsamt med alkohol. Snittar är det perfekta tilltugget till trädgårdsfesten, lätta att förbereda och går att variera i det oändliga. Satsa på råvaror som finns tillgängliga just för säsongen – bra både för plånboken och miljön.

BLOMMIG IS

Infrysta blomblad blir en somrig och vacker twist till drinken. Exempel på ätli- ga blommor är penséer, rosor, viol, tagetes, lavendel, krasse och syrén. Se bara till att blommorna är obesprutade. Du kan också frysa in bär, som exempel- vis hallon, blåbär, jordgubbar eller örter som rosmarin, dill och mynta.


GÖR SÅ HÄR

Fyll isfacket med vatten, använd gärna en silikonform, och frys i cirka 2 timmar. Ta ut facket och pilla bort det översta tunna ”islocket” som bildats på iskuben, ta hjälp av en pincett. Fyll därefter facket med blommor, bär eller örter. Lägg därefter på ”locket” igen. Tryck ner locket försiktigt så det ligger kvar och håller ner blommorna. Lägg tillbaka in i frysen tills isen är helt genomfryst.

introbild_68080_ny_flaska_1

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!