lätta saker att baka utan ugn

Lätta saker att baka utan ugn

Att leva i en bostad utan ugn kan vara lite klurigt, framförallt om man tidigare haft ugn. Det är en stor omställning som kräver lite eftertanke och planering. Det är inte omöjligt att baka utan ugn men självklart blir du något mer begränsad.


Vad kan man baka utan ugn?

Alla typer av bakverk som inte behöver tillagas kan du laga utan ugn. Chokladbollar är ett klassiskt enkelt recept som inte kräver någon tillagning och enkelt kan bakas utan ugn. Chokladbollar kan varierar på en mängd olika sätt och göras på traditionellt vid likaväl som mer hälsosamma. Det kanske inte är det mest exklusiva bakverket men är onekligen enkelt och väldigt gott. Om du är ute efter någon typ av efterrätt går det ypperligt att göra chokladmousse, praliner, cheesecake i frysen eller glasstårta. Så länge du har tillgång till en spis har du rätt bra förutsättningar och valmöjligheter. Genom att använda dig av varor som inte behöver tillagas utan fungerar som de är har du många valmöjligheter. Varför inte göra dekorativa glas med digestivekex, färskostkräm och bär? Eller göra en tårtbotten av glass som du toppar med bär, smält choklad och maränger?

Alternativ till ugn

Nu för tiden behöver avsaknad av ugn inte nödvändigtvis betyda att du inte kan baka saker som muffins och kladdkaka. Det finns nämligen andra metoder för att tillaga sina bakverk än ugnen, även fast det kan vara lite trixigt. Om du har en microvågsugn kan den i många fall användas som ugn. Den kanske inte kan fungera exakt som en ugn men många recept kan ändras för att kunna tillagad i en micro. ”Mugcake” är ett fenomen som blivit otroligt populärt de senaste åren och går i princip ut på att man tillagar ett bakverk i en mugg. Det kanske vanligaste formen av ”mugcake” är liknande den traditionella kladdkakan. Receptet skiljer sig något från vanlig kladdkaka och det gäller att ha koll på kakan när micron är igång för att undvika att kakan blir överhettad och det blir chokladsmet. Fördelen med att använda micron är att det går väldigt fort och recepten som är avsedda för att använda micron blir väldigt bra. Det har även uppkommit andra recept så som muffins och liknande bakverk som kan tillagad i micron. Förutom micro finns det andra köksmaskiner som kan användas för att tillaga bakverk. Något som många inte vet är att airfryers kan användas för att tillaga olika typer av bakverk. Alla airfryers är olika och det är bäst att läsa i din airfryers instruktioner innan du sätter igång. Recepten kan skilja sig från vanliga recept men resultatet kan bli fantastiskt. Om du vill prova på att baka något enkelt i din airfryer är det bäst att utgå från ett recept som är avsett för användning av airfryer för att uppnå bästa möjliga resultat. Om du inte har en airfryer finns det andra köksmaskiner som är avsedda för att tillaga brownies, muffins och liknande bakverk. De kan vara praktiska om du gillar att baka och vill göra det så enkelt som möjligt.

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!