lyngrove-bag-in-box

Sydafrikas röda guld! Lyngrove Pinotage 2020, bag in box

Lyngrove Pinotage, detta sydafrikanska vin med smakbild av bland annat svarta vinbär och lakrits, är inte bara Sydafrikas paraddruva, det ligger dessutom helt rätt i tiden med sin hållbara produktion. Denna 3000 ml bag in box är av årgång 2020 och har en alkoholhalt på 14 %.


Druvan Pinotage

Lyngrove Pinotage består till 100 % av druvan Pinotage, vilken ger vinet en härlig mörk blåröd ton och gör konsistensen nästan lite oljig. Den sydafrikanska druvan odlas i Western cape, i den omtalade vinregionen Stellenbosch. Druvan är en korsning av cinsault och pinot noir. Vinet har en kraftig, fruktig doft, med lite lätt rökiga toner. Du kan även förnimma toner av jordgubbe, mullbär, läder och ekfat. Från fatet kommer ytterligare toner av smör och vanilj. Smaken är kraftig och fruktig. Här hittar du nyanser av såväl svarta vinbär, som lakrits, körsbär och plommon. Vinet är lagrat i 15 månader men kan lagras i upp till 5 ytterligare år.


Stellenbosch- the city of oaks

Bag in boxen pryds bland annat av ekollon och det finns ett gott skäl till detta. Stellenbosch är inte bara en framgångsrik vinregion, de är också kända för de storslagna ekarna som som pryder staden sedan 1679. Ekarna symboliserar oändliga möjligheter och växtkraft. Vinet lagras även i 15 månader på just ekfat, även om dessa huvudsakligen är franska och amerikanska.


Odling och skörd för Lyngrove Pinotage

Eftersom Lyngrove producerar hållbart, är odlingen i högsta möjliga mån naturlig, med minimal besprutning. Druvorna är små med ganska tunt skal. De odlas i sandig jord av typen Tukulu, vilken finns i bergsluttningarna som omgärdar vingården. Förutom Tukulu består jorden även av en annan sort, kallad Koffieklip (kaffesten). Denna jord är mycket järnrik och adderar till druvans karakteristiska smak. Druvorna väljs ut och plockas sedan för hand.


Med hållbarhet i fokus

Druvorna odlas på WIETA certifierade vingårdar. WIETA står för Wine Industry Ethical Trade Association och all framställning sker enligt etiska och rättvisa standarder och produceras med respekt för naturen. Lyngrove arbetar även aktivt för att förbättra arbetsvillkoren för arbetarna inom den sydafrikanska vinproduktionen. Lyngrove Pinotage odlas också enligt IPW standard (Integrated Production of Wine), vilket innebär att det inte tillåts innehålla några som helst ämnen som är skadliga för miljön. IPW är Sydafrikas egna hållbarhetsmärkning som etablerades av pionjärer inom den Sydafrikanska vinindustrin redan 1998.


Om Lyngrove Estate

På Lyngrove Estate kan du lyxa till det och bo på deras femstjärniga country house. Hotellet ligger mitt i i vinfältet med fantastisk utsikt över de kringliggande bergen. Förutom vingårdarna finns även möjlighet att spela golf, rida, eller hyra mountainbike och ge sig upp i bergen på cykel. Det serveras självklart fantastiska måltider, vilka kan avnjutas av de lokalt producerade vinerna.


Att servera till Lyngrove Pinotage

Detta fylliga mustiga vin passar utmärkt till maträtter med nötkött. Men vinet passar också mycket bra till det ljusare köttet, exempelvis om du ska laga fågel eller vilt. Vildsvin och hjort är två kombinationer som gifter sig fint med detta lite sträva, torra vin.

Relaterade drycker
Lyngrove Pinotage

Sydafrikas röda guld

Nr: 28008, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
Lyngrove Platinum Pinotage

Flerfaldigt prisad Pinotage i världsklass!

Nr: 71579, Rött vin , Fylligt & Smakrikt

Läs mer
Lyngrove Collection Pinotage

Nr: 1549501, Rött vin ,

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!