
Lyxig galette
Crêpes och galetter går att variera i det oändliga menar kocken Mats Alfvegren, som skapat en variant med smak av champagne.
Text: Jessica Johansson Foto: Lina Eidenberg Adamo
Knepet för att lyckas med en crêpe ärattfåtillenbrasmetochhaen riktigt het panna.
– En crêpe ska vara riktigt tunn, säger Mats Alfvegren, som är något av en expert efter att ha lagat oräkneliga crêpes och galetter på creperiet Crêperie & Logi i Visby, där han jobbar.
En galette är en ”salt” crêpe, gjord på bovetemjöl och har en mer matig topping. På Crêperie & Logi i Visby använder man gärna lokala specialiteter i sina crêpes och galetter.
Mats har komponerat en variant med två sorters ost, champagnemarinerade vindruvor, vit balsamicocrème, rostade hasselnötter och rucola, tänkt att matcha champagnen Beaumont des Crayères Grande Reserve.
– Champagnen har smak av nötter och äpplen och jag har försökt matcha i fyllningen. Vill man dricka champagnen till, matchas syran fint av demarinerade vindruvorna. ♦

Relaterade drycker

Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut NV
En förstklassig champagne med fin mousse och lång behaglig eftersmak
Nr: 789102, Champagne , Friskt & Fruktigt

Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut NV
En förstklassig champagne med fin mousse och lång behaglig eftersmak
Nr: 7891, Champagne , Friskt & Fruktigt