Lyxig galette

Crêpes och galetter går att variera i det oändliga menar kocken Mats Alfvegren, som skapat en variant med smak av champagne.

Text: Jessica Johansson Foto: Lina Eidenberg Adamo

Knepet för att lyckas med en crêpe ärattfåtillenbrasmetochhaen riktigt het panna.

– En crêpe ska vara riktigt tunn, säger Mats Alfvegren, som är något av en expert efter att ha lagat oräkneliga crêpes och galetter på creperiet Crêperie & Logi i Visby, där han jobbar.

En galette är en ”salt” crêpe, gjord på bovetemjöl och har en mer matig topping. På Crêperie & Logi i Visby använder man gärna lokala specialiteter i sina crêpes och galetter.

Mats har komponerat en variant med två sorters ost, champagnemarinerade vindruvor, vit balsamicocrème, rostade hasselnötter och rucola, tänkt att matcha champagnen Beaumont des Crayères Grande Reserve.

– Champagnen har smak av nötter och äpplen och jag har försökt matcha i fyllningen. Vill man dricka champagnen till, matchas syran fint av demarinerade vindruvorna. ♦

Relaterade drycker
Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut NV

En förstklassig champagne med fin mousse och lång behaglig eftersmak

Nr: 789102, Champagne , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut NV

En förstklassig champagne med fin mousse och lång behaglig eftersmak

Nr: 7891, Champagne , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!