Måns Zelmerlöw lanserar rosévin!

Hola MZ Rosé by Måns Zelmerlöw – en ”Côtes de Barcelone”.

Måns Zelmerlöw är inte bara en av landets mest folkkära artister, han har även lyckats etablera sig som framgångsrik vinkännare med flera lyckade vinlanseringar sedan hans Hola MZ Cava introducerades i februari 2020. Nu breddar Måns sitt vinintresse ytterligare och lanserar ett stilla rosévin i Systembolagets beställningssortiment den 1 februari 2023: Hola MZ Rosé by Måns Zelmerlöw.

De senaste åren har Måns Zelmerlöw befäst sin position som vinentusiast och vinkännare och gör nu sin femte vinlansering på svenska marknaden. Hola MZ Rosé by Måns Zelmerlöw är ett ljust, torrt och aptitretande rosévin från Spanien som präglas av röda sommarbär, hallon, röda vinbär, persika och vattenmelon. Vinet, som både är ekologiskt och veganskt, har liksom tidigare lanseringar sitt ursprung i Katalonien i nordöstra Spanien där Måns utvecklade sitt redan starka intresse för dryck i landets rika mat- och vinkultur. Även detta vin är framtaget tillsammans med Barcelona Brands och Hermansson & Co.

”Alla mina viner är en hommage till min tid i Barcelona, där jag förälskade mig i atmosfären och den medryckande kulturen. Dofterna, de ljumma kvällarna, den inbjudande måltiden kring tapasbordet och de fantastiska vinerna som ackompanjerar smakerna är starka minnen jag försöker återskapa med mina viner”, berättar Måns Zelmerlöw.

Vinet påminner om ett ljust sydfranskt rosévin, men har ett tydligt exotiskt och artistiskt uttryck från Barcelona. I Hola MZ Rosé by Måns Zelmerlöw är den spanska druvan tempranillo dominerande med sina 50 procent som backas upp av eldig garnacha och smakrik syrah. Vinet har en låg sockerhalt om endast 0,15 g/100ml.

“Faktum är att jag alltid tyckt om ljusa sydfranska roséviner, och det var precis denna stil jag hade i åtanke när jag tog fram mitt nya ekologiska rosévin från mitt älskade Barcelona i Spanien. Det är så nära ett rosé från Côtes de Provence man komma när det kommer till färg, smakprofil och karaktärsdrag, men med sitt alldeles egna uttryck från Barcelona kallar jag den lite skämtsamt ”Côtes de Barcelone”, fortsätter Måns Zelmerlöw.

Något som ligger Måns varmt om hjärtat är att vinet och produktionsprocessen ska vara så hållbar och klimatneutral som möjligt. Därför har Måns, liksom i sina tidigare lanseringar, slagit ihop sig med producenten Barcelona Brands S.L. som är en välrenommerad vinproducent med fokus på ursprung, hantverk och hållbarhet. Sedan 2016 använder de inga kemikalier i vingårdarna och minskar användningen av sulfiter till ett absolut minimum.

”Jag kunde inte vara mer stolt över denna lansering! Vi har tagit fram ett rosévin i lättviktsflaska som både är ekologiskt, veganskt och, liksom tidigare lanseringar, med ett gediget hållbarhetstänk. Det är oerhört viktiga parametrar för mig”, avslutar Måns Zelmerlöw.

Hola MZ Rosé by Måns Zelmerlöw lanseras i Systembolagets beställningsortiment 1 februari 2023 och kostar 99 kr.

Faktaruta

Art nr: 59620
Alkohol: 11,5%
Pris: 99 kr
Druvor: 50% tempranillo, 35% garnacha, 15% syrah
Sockerhalt: 0,15 g/100ml
Ursprung: Katalonien, Spanien
Smakbeskrivning: Ljusrosa färg. Generös doft, både med blommiga toner och bäriga toner av mogna sommarbär såsom hallon, röda vinbär. I doft hittas även toner av persika, vattenmelon, blodgrapefrukt och citrus. Torr, bärig mycket friskt smak med hög syra. Inslag av hallon, röda vinbär. Här finns även citrusfrukt och toner av exotisk frukt såsom mango och vattenmelon. Fin balans pch aptitretande avslut.
Passar till: serveras med fördel vid 5–6°C som sällskapsdryck eller till rätter av fisk eller skaldjur.

Relaterade drycker
Hola MZ Rosé by Måns Zelmerlöw

Nu lanserar den folkkäre artisten sitt första stilla rosévin!

Nr: 5962001, Rosévin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!