Melon och jordgubbsdrink

Melon och jordgubbsdrink

Vad passar inte bättre en het sommardag än en uppfriskande melon och jordgubbsdrink? Under sommarens varma dagar passar det ypperligt att blanda ihop en fruktig drink att avnjuta i sommarsolen. Valmöjligheterna är många och när det gäller frukt är det svårt att göra fel!

Olika slags drinkar

Om du vill göra en melon och jordgubbsdrink finns det mängder av recept att utgå från på internet, men det går lika bra att improvisera själv om du känner dig manad. Melon är mycket uppfriskade och du kan välja mellan alla olika sorters meloner som finns att köpa i din mataffär.

Vattenmelon är kanske det mest populära alternativet under sommaren eftersom det brukar vara billigt att köpa och är gott och uppfriskande. Vattenmelon passar dessutom väldigt bra i drinkar eftersom fruktköttet är väldigt friskt och poröst. Det kan lätt mixas ner till en härlig sommardrink. Självklart går det lika bra att använda dig av honungsmelon eller någon annan typ av melon om du är ute efter en annan typ av smak.

Just vattenmelon och jordgubbar går dock väldigt bra hand i hand rent smakmässigt. Det vanligaste sättet att göra en drink med vattenmelon och jordgubbar är att mixa ner frukten och blanda den med övriga ingredienser. Det går förstås lika bra att skära frukten i bitar och lägga i ett glas för att sedan fylla upp med övriga ingredienser, men då liknar resultatet mer bål än drink.

Melon och jordgubbsdrink – Enkelt recept

För att göra en enkel melon och jordgubbsdrink skär du först frukten i små bitar. Beroende på vilken smak du vill ska dominera i drinken kan du ha antingen mer av jordgubbar eller mer av vattenmelon. Annars kör du bara femtio/femtio av båda delarna för att få en fin och jämn smakfördelning.

Lägg frukten i en skål och lägg därefter i eventuella andra ingredienser. Om dina jordgubbar är lite sura kan det vara bra att tillsätta en del fruktsocker för att öka sötman något. Citron eller lime kan på motsatt sätt ge drinken en något mer syrlig smak som kan vara mycket uppfriskande under sommarens hetaste dagar. Testa dig fram och se vad du gillar! Hur som helst är det svårt att göra fel med jordgubbar och vattenmelon.

Mixa ihop ingredienserna, använd helst en stavmixer för att få en slät fruktmix. Nästa steg kan se lite olika ut beroende på om du vill ha alkohol i din drink eller inte. Jordgubbslikör, ljus rom eller vodka med vattenmelonsmak brukar passa bra i dessa typer av drinkar. Blanda i den eventuella alkohol du önskar och mixa lite till så blandningen blir ordentligt omblandad. Därefter kan du hälla i mixen i glas efter att du har lagt i några isbitar.

För att göra drinken lite mer flytande kan du fylla på med cider, läsk eller annan passande dryck, gärna med neutral smak så att jordgubbarna och melonen i drinken får skina. Dekorera glasen med en skiva vattenmelon, en jordgubbe eller varför inte både och! Nu kan du avnjuta din avsvalkande melon och jordgubbsdrink i solskenet.

Melon och jordgubbsdrink

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!