pasta chili vitlok citron

Pasta med chili, vitlök och citron

Pasta är en rätt som går att variera med många smakkombinationer och goda tillbehör. Något som är gott är pasta som kombineras med chili, vitlök och citron. En smakrik pasta chili vitlök citron går att kombinera med innehåll som kan vara vegetariska, veganska eller för den som äter riktigt kött. En smakrik och god pasta chili vitlök citron är också en perfekt middag för en romantisk middagsdejt eller en större middagsbjudning med släkt och vänner.


Gott att ha med i pasta

När man ska ha hem gäster på middag så är pasta lättlagat och mycket gott med rätt innehåll. Med en pasta chili vitlök citron passar det mycket bra att ha i tigerräkor som är lagade från grunden. Ska man ha lite extra smak på räkorna, kan man till marinera dom i finhackad vitlök, pressad saft från lime och lite skivad chili. Fördelen med jätteräkor till pasta chili vitlök citron är att det blir en fin smakkombination som passar perfekt till ett vitt, smörigt Chardonnay med lite mineraler och torrhet. Jätteräkor eller tigerräkor ska alltid fräsas på snabbt i lite olja och inte steka för länge. En härlig pasta chili vitlök citron kan också passa perfekt ihop med kyckling eller tillsammans med lite knaperstekt bacon. Någon som också är gott att ha i en pasta chili vitlök citron är att röra i creme fraiche i den färdigkokta pastan. Sedan kan man riva i citronskal i pastan och steka upp skivad vitlök med torkade chiliflakes i stekpanna och ha i pastan mot slutet. När man steker vitlöksskivor, är det viktigt att de stekts snabbt i lite olja då vitlöken kan smaka bittert om den stekt för länge.


Vegetariska eller veganska alternativ

När man har en middagsbjudning med en pasta vitlök chili citron kan det också finnas de gäster som är veganer eller vegetarianer. När det kommer till pastan finns det många äggfria pastasorter som  man kan välja till en vegan eller vegetarian. Ska man tillaga en krämigare sås får en pasta chili vitlök citron, finns det växtbaserad creme fraiche eller grädde av soja och havre. Istället för kött och skaldjur kan man ha i stekt portabellosvamp, champinjoner eller quornfilé som alternativ. En vegansk eller vegetariansk pasta chili vitlök citron kan blir riktigt gott att ha som alternativ på matbordet.


Stark eller mild pasta

Fördelen med att använda sig av chili i en rätt med pasta chili vitlök citron, är att man kan bestämma graden av hetta i maten. Godast blir det om man har färskt chili i pastan. Ett bra tips om man vill ha en mildare pasta chili vitlök citron, är att man rensar bort fröna och mellanväggen från chilifrukten och endast tar med det yttre skalet. Skivor med chili utan mellanvägg och frön skapar en mildare pasta att njuta av. Motsatsen till den milda varianten är då att ta med allt från en chili när man skivar den. Man kan även finhacka chili för mer sting i maten om man själv eller gästerna hellre föredrar detta för smakens skull.

Relaterade drycker
Black Tower Riesling Club Edition

Nr: 57612, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Kendermann Riesling Kalkstein

Nr: 71225, Vitt vin ,

Läs mer
Louis Latour Bourgogne Chardonnay

En frisk chardonnay från Bourgogne!

Nr: 7133901, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!