
Pasta med räkor och champinjoner till fredagsmiddag
När det vankas fredagsmiddag så kan det vara kul att lyxa till det med något riktigt gott och inte alltid köra med tacokväll. Förvisso är tacos hur gott som helst men inte varje fredag, eller hur?
Så vad kan man käka då som inte är för krångligt att laga, eftersom man ju vill ha en smidig middag efter en hel veckas arbete. En maträtt som går fort att laga och som alla gillar är pasta och en pastarätt kan man laga i tusentals olika varianter. En god pastarätt som du kan slänga ihop är med räkor och champinjoner och den kommer garanterat alla vara nöjda med under fredagskvällen.
Pasta är italienarnas mat men visst har vi här i Sverige också god pasta och goda tillbehör som importerade olivoljor från Italien som sätter den sista touchen på pastarätten. Och med lite riven parmesan så kommer pastan att bli hur god som helst.
Pasta med räkor och champinjoner:
Ingredienser:
500 g räkor med skal
250 g champinjoner
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1 dl vitt vin
1 liten squash
1 kruka basilika
Salt och peppar
Tillagning:
1. Skala räkorna.
2. Skölj och skiva champinjonerna.
3. Hacka lök och vitlök. Fräs på i en panna.
4. I med champinjonerna i pannan och salta. Stek tills de fått en bra yta.
5. Nu är det dags för tomaterna och vinet och låt koka ihop. Salta och peppra.
6. Häll i tärnad squash och låt koka ca 5 min.
7. Tillsätt räkorna och låt dem bara bli varma i såsen. I med basilikan.
Nu är det dags att servera tillsammans med din favoritpasta! Toppa gärna med olivolja och parmesan för att få den riktigt goda italienska smaken.
Köpa pasta
När du står där i affären och ska välja pasta så kan det vara svårt att välja, eller hur? För det finns så många olika sorter att välja på. Men en sak du kan tänka på är att om du vill ha en pasta som riktigt suger upp såsen så kan du välja en med hål i. Såsen kommer att dra sig in där och det blir då en liten pöl av sås inne pastan och det blir så gott.
Om du vill ha lite lyxigare pasta så kan du köpa färsk pasta som du hittar i kyldisken. Det är en viss skillnad på den färska och torkade pastan, så det kan absolut vara värt att ta den färska pastan när du vill ha en extra god smak.
Glutenallergiker?
Glutenfri pasta har funnits sedan länge och det är ju himla tur för hur hade glutenallergikerna klarat sig utan pasta? Pasta är ett självklart val till middagen och då är det inte mer än rätt att den som inte tål gluten också ska få käka den goda pastan.
Förr fanns det inte så många olika varianter av glutenfri pasta att välja på men det finns det nu. I Italien finns det flera företag som satsar på glutenfri pasta och den går bra att beställa på nätet för den som prova riktig Italiensk pasta utan gluten.
Relaterade drycker

Tommasi Le Fornaci Rosé
Finns i Systembolagets beställningssortiment!
Nr: 51885, Rosévin , Friskt & Fruktigt

Hola MZ Cava Rosé by Måns Zelmerlöw
Nu lanserar artisten en bubblande rosa dröm!
Nr: 5531501, Mousserande vin , Friskt & Fruktigt

Tommasi Chiaretto
Läskande till mat och gott sällskap!
Nr: 70749, Rosévin , Friskt & Fruktigt