Pastasallad soltorkade tomater oliver

Pastasallad för sommaren

Sommaren står för dörren och förhoppningsvis blir det många picknickar i parken eller på stranden. Det hör sommaren till och då är det alltid bra att ha ett recept på en god pastasallad till hands. Det går alltid hem och det är så lätt att göra. Det är även bra för att den inte behöver värmas utan den kan ätas som den är. Du kan lägga till och ta bort ingredienser efter smak men här finns ett recept som du kan ha som grund.


Koka inte pastan till salladen för länge

Börja med att koka pastan men se till att du inte överkokar den. Det är ett alldeles för vanligt misstag och det blir inte så bra. Det ska finnas lite tuggmotstånd i den och det ska inte bli en gröt. Du kan gärna göra denna pastan i förväg. Ta lite rödlök och hacka den fint. Det är många som har lite svårt för rödlökens lite bitska smak så se till att du verkligen skär små bitar. Det är inte gott om det bara smakar rödlök. Skiva några soltorkade tomater och lägg i en bunke. Du kan lägga allting i samma bunke direkt. Det är bara att hacka och lägga ner.

Dela oliver i mindre bitar och lägg ner dem i samma bunke. Ett bra tips är att röra runt lite allt eftersom. Då blir det verkligen blandat och inte så tungt som om du väntar till att du har hackat och lagt ner allting. Lägg i lite fetaost, rucola eller vad du tycker är gott och lägg ner allt tillsammans. Salladen klarar sig ganska länge i kylskåp och du ser på den när den börjar bli gammal. Då är det dags att äta upp. Har du sallat i så kommer den att bli gammal lite tidigare än om du undviker det.


Dressingen är av stor vikt för god sallad

För att pastasalladen inte ska bli allt för tråkigt så är det viktigt med en god dressing att ringla över. Den gör du enkelt med dijonsenap, olivolja och persillade. Blanda ihop dessa ingredienser och häll över salladen. Det är gott med lite salt och peppar på den färdiga salladen. Se till att du inte tar för mycket dock för det blir inte bra.

Servera gärna till ett gott grillat kött som du har tillagat efter att först ha marinerat  det. Marinad kan göra allt kött gott i stort sett och det viktiga är att det får ligga och dra. Gärna över natten men minimum några timmar i kylskåp. Det kommer att tränga in i köttet och gör att allt smakar så gott. Utan marinad så är det svårt att få en god smak även om du kryddar ordentligt. Det kommer inte in på djupet och det smakar helt enkelt inte lika mycket. För att få till ett riktigt gott kött måste du marinera det.

Lycka till med salladen och grillningen, det är viktigt för festen att maten smakar bra och det kommer den garanterat att göra om du gör en pastasallad med oliver, tomater och annat du gillar.

Relaterade drycker
Tommasi Chiaretto

Läskande till mat och gott sällskap!

Nr: 70749, Rosévin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Tommasi Le Fornaci Rosé

Finns i Systembolagets beställningssortiment!

Nr: 51885, Rosévin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Arc-en-Ciel Rosé

I praktisk 1-litersförpackning!

Nr: 5056901, Rosévin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!