Pink grapefruit soda

Pink grapefruit soda – ett måste i köket!

Vill man göra en riktig vår- eller sommardrink så bör man se till att ha pink grapefruit soda i sitt kök eller på bardisken. Drycken har inte bara en god smak av grapefrukt utan är även vacker att titta på tack vare sin fina rosa färg. Pink grapefruit soda är perfekt som blandmaterial till cocktails och longdrinks.

Den går lika bra att använda i alkoholhaltiga drycker som i alkoholfria. Det går även jättebra att dricka Pink grapefruit soda precis som den är. Har man inga egenskaper som bartender så kan Pink grapefruit soda rädda en. Den är en perfekt dryck att bjuda på när man har folk över på middag eller för drinkar.


Somrig drink med härlig färg

Under sommartider vill man gärna ha fruktiga och härliga drinkar. Helst skall drycken ha smak av bär som hallon och jordgubbar eller av härliga frukter som grapefrukt. En av fördelarna med Pink grapefruit soda är att den passar bra till de flesta måltiderna. Vill man ha en riktigt somrig måltid kan man till exempel ha Pink grapefruit soda till grillat och potatissallad.

Man kan med andra ord dricka Pink grapefruit soda till maten eller ha den som en fördrink. Det är en dryck som både smakar gott och ser väldigt fin och lyxig ut tack vare färgen. På sommaren så hittar man denna dryck i alla barer och pubar. Det är en självklar favorit hos många tack vare att den är så lätt att blanda och att smaken är så fräsch och fruktig.


Olika typer av grapefrukt

Just pink grapefruit eller rosa grapefrukt som den heter på svenska har en sötare och godare smak än den gula varianten. Det finns idag både röd och rosa grapefrukt och dessa två är väldigt lika varandra i smaken. Förutom smaken så har det även visat sig att rosa grapefrukt är nyttigare än de ”gula eller blonda” grapefrukterna.

När det kommer till drinkar så bör man använda just pink grapefruit då dess smak bidrar med sötma. Vad består då Pink grapefruit soda av? Det är en blandning av kolsyrat vatten, socker, syra och naturliga smakämnen. Näringsämnena kan självklart variera beroende på vilket märke man köper.


Goda drinkar med Pink grapefruit soda

Vill man blanda ut Pink grapefruit soda med något så fungerar tequila och vodka väldigt bra. En känd alkoholhaltig drink med Pink grapefruit soda i är Paloma. Den består helt enkelt av Pink grapefruit soda och tequila. Gillar man inte tequila så kan man byta ut detta mot vodka. Gin är också något som passar väldigt bra ihop med denna dryck. Det som är så bra med just Pink grapefruit soda är att man kan vara påhittig med vad man blandar i.

Drycken fungerar med det mesta och bjuder på en fräsch och god smak. Till sommaren är det gott att ha mycket is och vill man ha en alkoholfri drink är det bara att blanda is och Pink grapefruit soda. Pink grapefruit soda är även vegansk och glutenfri vilket är perfekt för de som är allergiska.

Relaterade drycker
Fjäre London Dry Gin

Nr: 31501, Sprit ,

Läs mer
Kyrö Pink Gin

Nr: 52796, Sprit ,

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!